Timbuktu rapper for 3.000 elever på Romerike

KOMMER: Timbuktu kommer til Lørenskog med bandet Damn.  FOTO: STEFAN ISAKSSON

KOMMER: Timbuktu kommer til Lørenskog med bandet Damn. FOTO: STEFAN ISAKSSON

Forventningene er skyhøye før Timbuktu skal synge «Det løser seg» sammen med flere tusen ungdom i Kjennhallen.

DEL

– Vi som jobber med Den kulturelle skolesekken i Lørenskog (DKS) er glade og svært stolte av å få besøk av Timbuktu og bandet Damn, sier Kjersti Østnes Eggum, assisterende rektor for Lørenskog musikk- og kulturskole.

Har pugget tekster

Før besøket har 3.000 elever øvd og lært seg tekster til «Alle vill til himmelen, men få vill jo dø» og «Det løser seg».

– Stemningen vil garantert bli god! Timbuktu (Jason Diakitè) vil også fortelle om sin oppvekst i Lunn i Sverige, om opprinnelse og identitet, rasisme og motstand og om lengselen etter tilhørighet, sier Østnes Eggum.

– Hvordan fikk dere Timbuktu til Kjennhallen?

– Manageren Mads Persson har arrangert en del konserter i regi av DKs tidligere, og vi kom i kontakt med ham via tilfeldigheter og bekjentskaper. Vi har ikke hatt en så internasjonal artist tidligere, det var veldig gøy å få til det!

Arrangerer selv

Dette er den første konserten DKS i Lørenskog har ansvaret for. Fram til nå har Lørenskog, som alle andre kommuner, mottatt skolekonserter fra Rikskonsertene/fylket. Nå er den gamle skolekonsertordningen nedlagt, men kommunen vil fortsette tradisjonen med en skolekonsert hvert semester.

– Lørenskog er en av 12 såkalte direktekommuner, eller 100-prosentkommuner i DKS sammenheng. Det vil si at vi selv sørger for hele DKS-tilbudet til grunnskolene, forklarer kulturskolerektoren.

For dette skoleåret fikk Lørenskog kommune 1,08 millioner kroner. For det arrangerer de 362 aktiviteter fordelt på 28 produksjoner.

Fakta

  • Fredag 7. september kommer Timbuktu med bandet Damn til Lørenskog.
  • 3.000 elever skal på konserten (fordelt på to konserter) i Kjennhallen.
  • Timbuktu (Jason Michael Robinson Diakité) er fra Skåne. Han er en av Sveriges og Nordens største artister, og en politisk engasjert hiphop artist som rapper på morsmålet sitt.
  • Nå har med seg 9 musikere på scenen, og i tillegg får tre elever fra fordypningsklassen til Lørenskog musikk- og kulturskole opptre på scenen sammen med dem.
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags