Brillebjørn med Brilleband – verdenspremiere i Lørenskog!

På Mylderfestivalen 9. juni kan du møte selveste Brillebjørn!

På Mylderfestivalen 9. juni kan du møte selveste Brillebjørn! Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtLørdag 9. juni arrangeres Mylderfestivalen – barnas helt egen kulturfestival – i Lørenskog. Dette er også dagen hvor Brillebjørn, superkjendisen fra NRK Super, for aller første gang står på scenen med bandet sitt – Brilleband. Vi lurer veldig på hvordan det er å være bjørn, og hva en bjørn tenker om å stå på scenen foran så mange spente barn. 

Det er en fin-fin sommerdagen i begynnelsen av juni. Vi på Lørenskog hus jobber med de siste forberedelsene til Mylderfestivalen, og vi gleder oss superdupermye til å ta imot hundrevis av glade og forventningsfulle barn utenfor Lørenskog hus og Metro på lørdag. Vi gleder oss ekstra mye til å få besøk av Brillebjørn, og vi slår på tråden til han for å høre hva han tenker på om dagen.


– Kjære Brillebjørn, velkommen til Lørenskog og årets Mylderfestival! Kan du fortelle litt om deg selv? Vi har jo sett deg på barne-TV, men vil gjerne vite litt mer om deg!

Jeg er en helt vanlig bjørn som har mange gode venner som jeg gjør mange spennende og fine ting sammen med. Vi leker masse! Det er viktig.


– Du skal nå på turné med bandet ditt for første gang, og vi her i Lørenskog er de aller første som får se dere på scenen. Hva skal dere spille for oss?

Vi skal spille noen sanger jeg og vennen min Thomas har laget sammen med noen aldeles kjempeflinke musikere. Det blir plate snart! Den skal hete Glad sang sta sang, akkurat som en av sangene på plata. Jeg er kjempestolt av den. Det blir gøy å vise til alle barna! Og de voksne også selvfølgelig. De er nok sikkert også glad i musikk vil jeg tro.

Og dette er faktisk aller første gang Brilleband opptrer for barn og voksne. Det blir gøy!


– Hva handler sangene dine om?

Sangene mine handler om hvordan det var å være tre år. For jeg har også vært en liten bjørn.


– Om hva er favorittinstrumentet ditt?

Åh, det er vanskelig å si. Men på denne platen må jeg nesten si TANNBØRSTE. Det var så gøy å spille tannbørste på Puss Puss!


– Hvorfor er barn så glad i musikk, tror du?

Fordi musikk kan være glad og trist, tøff og fin, tullete og dansete. Alt mulig kan musikk være, akkurat som barn. Musikk er gøy. Og fint!


– Vi har hørt at du er veldig flink til å bruke fantasimagi når noe er litt rart eller skummelt. Hva er egentlig fantasimagi, og hvordan bruker man det?

Fantasimagi er sånn magi man lager i fantasien. Barn bruker fantasimagi hele tiden egentlig, når de leker. Noen voksne gjør det også, men alt for mange glemmer hvordan det er, og det er jo egentlig litt trist.


– Har du noen tips til hva vi kan gjøre når vi synes noe er skummelt? For eksempel å stå på en scene og synge?

Jeg synes ting er skummelt stadig vekk, jeg. Men det som er rart er at det som man nesten ikke tør, som for eksempel å stå på en scene og synge, kan være noe av det morsomste som finnes. Det er jo egentlig en slags lek, og da tenker jeg noen ganger at nå, Brillebjørn, nå er du en konge, eller en prinsesse, eller en rev kanskje. Eller bare en supermodig Brillebjørn, og så tør jeg kanskje likevel. Og neste gang blir det ofte litt lettere. Og GØY!

Men masse sommerfugler i magen hører jo med når man skal stå på scenen. Jeg får det alltid, jeg! Det kribler og krabler. Og så synger jeg en liten sang til dem og så roer dem seg ned. Det hjelper alltid å synge litt.
 

– Hva er det morsomste du vet, sånn bortsett fra å spille i band?

Å leke!


– Har du noe annet du har lyst til å si til oss og alle barna her i Lørenskog-området?

Ja! Håper vi får det moro sammen. Og at alle vil være med å danse!

Og så håper jeg alle koser seg masse på Mylderfestivalen – tenk så heldige dere barn er, som har deres helt egen festival!


Mylderfestivalen er gratis og arrangeres av Lørenskog hus og kjøpesenteret Metro. Program finner du på: http://www.lorenskoghus.no/event?id=25619

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags