Soulmusikk og Prøysen – her blir det liv!

Knut Anders Sørum spiller konsert på Lørenskog hus 21. september.

Knut Anders Sørum spiller konsert på Lørenskog hus 21. september.

Av
DEL

InnsendtEtter å ha vunnet Stjernekamp i 2016 fikk Norge virkelig opp øynene for denne sjarmbomben fra Toten, og etterpå har Knut Anders Sørum underholdt publikum på både de minste kulturhus og de største konsertarenaer rundt om i landet. Nå har tiden kommet til Lørenskog hus!

Konsertene til Knut Anders Sørum er kjent for å være et fyrverkeri av sjarm, dialekt og vanvittig bra musikk, og det skal godt gjøres å overse rykningene i dansefoten. - Dette blir en konsert med hovedfokus på soulmusikk på totendialekt, og musikalske høydepunkter fra de siste albumene mine, forteller Knut Anders. - Litt Prøysen og noen musikalske overraskelser blir det kanskje også, sier han med glimt i øyet.


Du har de siste årene spilt konserter over hele landet, har du noen morsomme minner/opplevelser du vil dele med oss? Og gjerne noen fra Romerike?

- Jeg har opplevd utrolig mye gøy på veien de siste åra med denne gjengen, og ett av høydepunktene fra fjoråret var både konserten i Lillestrøm og på torget under byfesten. Utrolig god stemning og et vanvittig engasjert og godt publikum! Vi gleder oss veldig til å spille i det samme distriktet igjen!


Du har en lang karriere bak deg, hva vil du fremheve som høydepunktene?

- Oi, det blir mye, men selvfølgelig var det utrolig gøy å vinne Melodi Grand Prix i 2004, og det var spesielt å oppleve den internasjonale finalen i Eurovision i Istanbul i tillegg! Sammen med seier i Stjernekamp er dette kanskje de to største opplevelsene isolert sett. Men det jeg kommer til å huske tilbake på, og leve av og på og for, er å spille konserter for publikum, sånn som de som tar veien til Lørenskog hus den 21 september.


Og har det vært opplevelser som har vært mindre hyggelig?

- De har det vært få av, og om det har vært så har jeg glemt de, ler Knut Anders. - Kunsten er å prøve å snu enhver utfordrende situasjon om til noe gøy og positivt! For eksempel kan det å spille konserter utendørs i øsende regnvær, med vann som spruter inn på scenen, virke demotiverende i starten. Men så gøy det EGENTLIG er å være gjennomblaut!


Hvor går veien videre for deg og din karriere, har du noen spennende planer på gang?

- Absolutt! Akkurat nå er jeg i en skriveprosess og det blir lange arbeidsøkter i studio. Og da er det ekstra viktig for meg å komme meg ut og kjenne på energien fra publikum, og det fantastiske samspillet jeg opplever med bandet når vi står på scenen. Og vipps, så kommer det plutselig en ny plate, og noen andre planer jeg foreløpig må klassifisere som hemmelighetsstemplede, smiler han lurt.

- Vi sees på Lørenskog hus da, avslutter den populære og folkekjære artisten!


Knut Anders Sørum med band

Lørenskog hus, 21. september kl. 20.00

Billetter: http://www.lorenskoghus.no/event?id=25885

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags