Per Fugellis siste resept – en forestilling om liv og død

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Jeg er lege. Dette er min siste resept. Jeg håper den vil hjelpe flere enn meg til å dø godt, skrev Per Fugelli i sin siste bok, «Per Dør». Nå bringer sønnen Aksel budskapet videre, gjennom en tankevekkende og personlig forestilling om Pers liv.

Per Fugelli var legen og professoren med en tydelig stemme i samfunnet – spesielt var han opptatt av de nære verdiene, av å holde «flokken» samlet, å ikke alltid strebe etter perfeksjonisme, men lære seg å leve med godt nok.

Per var rammet av uhelbredelig kreft, og var en forkjemper for større åpenhet rundt tankene knyttet til livets slutt. På vei mot døden skrev han den svært personlige boken «Per dør», som handler om å møte døden med åpne øyne. Samtidig handler boken mer om å leve enn å dø. Et av hans siste ønsker var at sønnen Aksel skulle bringe hans bok, ord, budskap og håp rundt i landet. 13. september 2017 døde Per Fugelli, og Aksel er nå ute med forestillingen «Den siste resept».

Aksel er selv forfatter og har blant annet skrevet biografien «Per - glimt av min far». I den anledning reiste Per og Aksel på turné med en humoristisk forestilling om Pers liv – men denne gangen reiser Aksel alene. Det siste halvannet året før han døde ble Per også fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et tankevekkende og humoristisk portrett. Filmen har først premiere i slutten av januar, men under forestillingen vil vi få se sterke og nære klipp som viser hvilken livsbejaende personlighet Per var. Under forestillingen i Lørenskog hus blir det også mulighet til å vinne kinobilletter til filmen.

Dette blir en personlig, morsom og alvorlig kveld med anekdoter fra Pers liv, høytlesing, film og boksignering.

Forestillingen kan du oppleve i Lørenskog hus, onsdag 17. januar kl. 19.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken