Lørenskogs nye møteplass

Nina Kongtorp, Mette Rysjedal, Carina Loe Ekrem og Richard Szubinski ser frem til å åpne Veiviseren for publikum om kort tid.

Nina Kongtorp, Mette Rysjedal, Carina Loe Ekrem og Richard Szubinski ser frem til å åpne Veiviseren for publikum om kort tid. Foto:

Av
DEL

Innsendt30. mars åpner Lørenskogs nye møteplass. Kaféen Veiviseren i 1. etasje på Lørenskog hus blir husets nye «hjerte», og skal romme både kultur, seniortreffsted og frivillighet.

- I hele vinter har håndverkerne jobbet på spreng for å gjøre Veiviseren klar for nyåpning. Borte er det gamle resepsjonsområdet, nå vil den nye kaféen være hjertet i Lørenskog hus, forteller Carina Loe Ekrem, koordinator for Veiviseren. – Her får vi en moderne kafé med et bredt utvalg av kvalitetskaffe, bakverk og enkle matretter, i tillegg til en ny scene for kultur og aktivitet. Vi gleder oss til å ønske kommunens innbyggere velkommen til dette nye treffstedet, og vi håper alle vil finne seg til rette her i disse flotte omgivelsene! Sier Richard Szubinski, ansvarlig for kafédriften.


Kommunen skal legge til rette for flere møteplasser

- Tankene rundt Veiviseren ble etablert da kommunen så behovet for flere og mer attraktive møteplasser og særlig et møtested for seniorer. Veiviseren skal være et sted der flere generasjoner møtes, og skal bli en helsefremmende og innholdsrik møteplass, med lav terskel for å møte opp og delta på ulike aktiviteter, sier Nina Kongtorp, kommunaldirektør for kultur i Lørenskog kommune.

Lørenskog Hus er sentralt beliggende i kommunens sentrum, i nærheten av både kjøpesenter og kollektivknutepunkter, og er åpent for alle hver dag. Lørenskog Hus finnes allerede fasiliteter som bibliotek, kulturscener, frivillighetssentral, ungdomshus, kinoer og andre aktiviteter som galleri og senioruniversitet, samt parkering i garasjeanlegget. Med den nye kaféen i 1. etasje er ønsket at husets gjester skal føle seg enda mer velkommen og bruke foajéområdene i større grad enn før.

I kaféen vil du ikke bare kunne kjøpe noe godt å spise og drikke, men også kunne oppsøke et eget informasjonspunkt som vil ivareta gjester som har spørsmål eller ønsker å kjøpe billetter. – Her kan du også få tips og informasjon om aktiviteter som kan passe for deg, både her på Lørenskog hus, og andre steder i kommunen. Målet vårt er at alt det flotte som skjer i kommunen skal bli enda mer tilgjengelig for publikum, forteller Nina Kongtorp.


Veiviseren for alle

Mange av den eldre garde har ønsket seg et seniortreffsted i kommunen. I kommunestyret ble det besluttet at Lørenskog Hus var best egnet for etableringen av et slikt tilbud. Veiviseren skal være et sted for alle hvor det vil bli både aktiviteter og arrangement, men også hvor du bare kan stikke innom og ta en prat over en kopp kaffe. Hvordan Veiviseren skal utvikles skal skje i nært samarbeid mellom innbyggere, frivilligheten og kommunens tjenester. Jeg gleder meg til at Veiviseren skal bli det nye stikk-innom stedet i sentrum, enten du ønsker å oppsøke aktiviteter, lese avisen eller er på vei hjem fra skolen, sier koordinatoren for Veiviseren, Carina Loe Ekrem

Veiviseren skal være et åpent og koordinerende treffsted for alle innbyggere i Lørenskog kommune, med fokus på seniorbefolkningen. Veiviseren skal tilby og formidle aktiviteter i Lørenskog Hus, men også gi informasjon om møteplasser og aktiviteter andre steder i kommunen.


Skravlekoppen

Som en av de første kaféene på Romerike har Veiviseren inngått samarbeid med Venke Knutson og hennes konsept «Skravlekoppen». Om du ber om å få kaffen din i en Skravlekopp får du en lett gjenkjennelig grønn kopp, som signaliserer til de rundt deg at du gjerne skravler med noen mens du drikker den. – Av og til trenger vi bare et påskudd for å snakke sammen, sier Carina Loe Ekrem. – Og vi håper at nettopp Skravlekoppen kan være det påskuddet. Målet er å bekjempe ensomhet, bidra til at det skal være enklere å komme i kontakt med hverandre, og forhåpentligvis etablere nye vennskap og kontakter for gjestene våre.

– Vi som jobber her i Lørenskog hus vil også involvere brukerne av Veiviseren til å være med på å forme stedet og fylle det med aktivitet. Vi har allerede fått mange gode forslag, fra bingo og yoga til quiz og trubadurkvelder. Jeg er helt sikker på at dette stedet vil tilføre mye glede og moro til innbyggerne våre, forteller Carina entusiastisk.

- Veiviseren skal romme mye, men her er det også plass til alle dem som kun ønsker en kaffekopp og en god lunsj, en varm kopp kakao etter en tur på lekeplassen eller et hyggelig møtested for vennegjengen før en konsert eller et kinobesøk, avslutter Carina og ønsker oss alle hjertelig velkommen fra 30. mars.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags