Kulturminnedagene på Skårer gård: Bunadforedrag og folkemusikk

Av
DEL

InnsendtI forbindelse med Kulturminnedagene 2018 kan du få høre om både bunader og folkemusikk fra Romeriks-regionen. Trine Grønn Iversen vil holde foredraget "Lage bunad av moteplagg?" og musiker Marianne Tomasgård har med fela si og vil fortelle om og gi eksempler på folkemusikk fra Akershus. 

LAGE BUNAD AV MOTEPLAGG?

Bunadene rundt omkring i landet ble i noen grad laget som kopier av gamle plagg som var spesielle for den aktuelle regionen. Men på Romerike hadde innflytelsen fra storbyen Christiania fortrengt det lokale særpreget så langt tilbake i tid at det var vanskelig å finne slike regionstypiske plagg. Hva skulle de gjøre da? Trine Grønn Iversen, avdelingsdirektør, Museene i Akershus, foredrar om dette spennende og kanskje litt glemte temaet.

FOLKEMUSIKK I AKERSHUS, FINNES DET, DA?

Mange assosierer norske folkemusikktradisjoner med hardingfelemusikk og stev fra Telemark, Voss eller Hardanger. Men hva med Akershus? Finnes det lignende tradisjoner her? Marianne Tomasgård, folkemusikkonsulent i Akershus musikkråd, har med fela si og vil fortelle og gi eksempler på en rik og variert, men relativt ukjent folkemusikktradisjon fra flatbygdene på Østlandet fra 1700-tallet og fram til i dag. 


Arrangementet foregår på Lørenskog bygdemuseum (Skårer gård) onsdag 12.september kl. 12.00, og det er gratis inngang. Det vil være muligheter for å kjøpe kaffe og litt å bite i.

Se Facebook-event her: https://www.facebook.com/events/244891356215166/ og mer info om Kulturminnedagene her: http://kulturvern.no/kulturminnedagene/

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags