Nyr-is fikk kvalitetsmerke

Satser friskt: Hans Arild Grøndahl, Anne Birte Olsen og kokk Lars-Erik Undrem satser på is uten smakstilsetning.

Satser friskt: Hans Arild Grøndahl, Anne Birte Olsen og kokk Lars-Erik Undrem satser på is uten smakstilsetning.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den lokalproduserte isen fra Nes blir lagt merke til.

DEL

På Grøndalen gård har de i flere år produsert Nýr, en egenutviklet syrnet ferskost laget av økologisk helmelk fra egne kyr. Nå satser de også på is.

Forrige helg ble nyvinningen Nyr-is lansert under matfestivalen i Nes, og isen har allerede fått Spesialitet-merket, et kvalitetsmerke for norskprodusert mat og drikke.

– Tusen takk, dette var fantastisk motiverende og inspirerende, sa Hans Arild Grøndahl da han mottok prisen som ble delt ut av landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Da bonden Hans Arild møtte kokken Lars-Erik, fikk han en idé

Matmerk eier merkeordningen Spesialitet. Spesialitet-merket skal bidra til større mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon, og merket deles ut etter strenge kriterier og deles ut til produktersom er laget av de beste lokale råvarene, oppskriftene og av stolte fagfolk.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken