Hvit engel svart natt

Hvit engel svart natt forside Gyldendal

Hvit engel svart natt forside Gyldendal Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtHvit engel, svart natt.

Jan Mehlum.

Gyldendal 2018.11.01.

Jan Mehlum debuterte i 1966 med romanen «Gylne tider». Siden den gang har han skrevet mange krimbøker. Årets bok «Hvit engel, svart natt» er den syttende, frittstående romanen i rekken om Tønsberg-advokaten med det klingende navnet Svend Foyn.

Det er en natt sent i september. Svend Foyn reiser hjem etter et litt spesielt oppdrag. Ut fra mørket kommer plutselig en hvit skikkelse løpende og treffer bilen han kjører. Han bremser fortvilet, men sammenstøtet er ikke til å unngå. Han har kjørt på et barn. Noen meter bak bilen ligger en liten pike.

Dette blir opptakten til en historie som har alle elementer i seg for å bli en bra krim. Svend Foyn kjører piken til sykehuset i Tønsberg hvor hun blir tatt hånd om. Det viser seg at hun ikke snakker og kan derfor ikke fortelle hvem hun er og hva eller hvem hun har rømt fra.

Saken viser seg å ha forgreininger fra Vestfold og til Europas yttergrenser. Etterforskningen fører Foyn til øya Lesvos, hvor han vikler seg inn i en del ganske uhyggelige saker. Til saken hører også flyktninger, kyniske bakmenn og en formue i diamanter.

I boken møter vi selvfølgelig igjen den alltid litt mystiske Wilhelm Mørk og Overrettssakfører Christian Salvesen, sistnevnte sitter nå godt i det økonomisk.

Boken har alt som gjør den til en spennende, velskrevet krim, og den er meget engasjerende.

Unni Breen Vinge, konsulent ved Nannestad bibliotek.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags