Norsk grøsser

Av
DEL

InnsendtKrø

Didrik Morits Hallstrøm

Cappelen Damm, 2014


Grensen mellom det virkelige og det virtuelle svekkes og lesernes virkelighetsoppfatning utfordres i denne psykologiske grøsseren av Didrik Morits Hallstrøm. Vi møter Adam, tidligere rusmisbruker som har jobbet lenge for å få livet på rett kjøl. Han har jobb og kjæreste og får utløp for sin kreative side gjennom å utvikle et 3D-program, WhiteWorld, hvor han rekonstruerer minner fra fortiden og bygger nye omgivelser der han kan gjemme seg på tyngre dager.

En telefon fra hans døende bestefar sender Adam til den forblåste øya Krø på Vestlandet, hvor han blir konfrontert med lumske familiehemmeligheter og hans egne mørke fortid, og den virkelige verden og WhiteWorld sakte men sikkert begynner å skli inn i hverandre. Adam står overfor et eksistensielt veiskille der fortid, framtid, det virkelige og det virtuelle møtes.

Forlaget beskriver boka som "en nygotisk grøsser fra verdens ende.” En fengende og god beskrivelse av en bok som maner fram en følelse av isolasjon og paranoia som nesten er til å ta og føle på. Hallstrøm skriver nøkternt og direkte på en måte som preges av en snikende følelse av engstelse og uro og som tar leseren med inn i Adams sinnsstemning.

En knallbra norsk grøsser fra en forfatter som også har dyppet tærne i science fiction-sjangeren med boka Lysår fra 2017.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags