Alle superskurker trenger en sidekick

Nimona av Noelle Stevenson

Nimona av Noelle Stevenson Foto:

Av
DEL

InnsendtNimona av Noelle Stevenson

Utgitt på engelsk i 2015

Kommer på norsk i mai 2019

Gyldendal forlag


Nimona dukker opp på døra til superskurken Ballister Blackheart og sier at hun er hans nye sidekick. For alle skurker trenger jo en hjelper. Ballister er ikke så sikker på om han vil ha en sidekick, men Nimona lar seg ikke stoppe så lett. Nimona er en hamskifter, og kan bli til hvilket vesen hun vil. Noe som er en fordel hvis man skal snike seg inn til rikets institusjon og ødelegge planene deres. Ballister er i tillegg til å være skurk, en vitenskapsmann, så med hans eksperimenter og Nimonas evne til å lage trøbbel er de en farlig duo.


Når det finnes en skurk så er det så klart en helt med også. Sir Ambrosius Goldenloin er en skinnende ridder og rikets store helt. Han er også Ballisters erkenemesis, men en gang var de to venner. Det blir hans jobb å stoppe Ballister og Nimona. Men er alle skurkene bare slemme, og heltene bare snille? Eller er alt snudd på hodet?


Nimona er en utrolig morsom og fargerik grafisk roman, med en herlig tegnestil. Samtidig er det en rørende historie om skurker, helter, eksperimenter og vennskap. Og endelig kommer den ut på norsk i mai 2019.


Månedens bokanbefaling blir skrevet av bibliotekansatte fra Nedre Romerike. Les flere anbefalinger på bibliotekrom.no

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags