Svartstilla av Susanne Skogstad

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt I alle de mengdene med bøker som kom ut i 2018 er det en liten debutantbok som har beveget meg sterkest. Svartstilla er en bok som handler om en eldre kvinne. Hun sliter med kroppen og sykdom- men verst av alt: at mannen er borte. Den uendelig sterke kjærlighetssorgen over å ha mistet den kjæreste er voldsom og nærværende. Og selv når barna begynner å legge planer for å selge huset og flytte henne  i omsorgsbolig er det kjærlighetshistorien hun holder fast ved og forteller om. Og det gjøres i et poetisk, medrivende språk med et voldsomt driv.

Susanne Skogstad er en ung debutant, men makter likevel bedre enn mange etablerte forfattere å skrive medrivende, ektefølt og engasjerende om et levd liv og levende følelser.

Perspektivet er uvant: denne eldre kvinnen klorer seg fast det hun makter til minner og kjærligheten, og framstå som litt av en fighter. Dette er en bok som byr på mange lag, og ikke minst er dette en av de beste kjærlighetsfortellingene jeg noensinne har lest. Denne ble sittende i meg lenge, og jeg unner alle å få den samme følelsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken