Gå til sidens hovedinnhold

Spenningsroman blant skog og myr

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

«Myrkongens datter»

Karen Dionne, Juritzen forlag, 2017

En liten jente blir født i fangenskap som et resultat av en voldtekt, og lever der frem til hun er 12 år. Moren hennes ble kidnappet som fjortenåring og faren hennes er kidnapperen. Hvordan klarer en liten jente å overleve fangenskap, vold og avstraffelser? Og hvordan klarer hun seg når hun kommer ut i den virkelige verden? Hvordan kan en person være så kald og ond, men på samme tid bli oppfattet som en farsfigur for denne lille jenta? Dette er historien om Helena og hennes forhold til moren, sin farlige far og myrlandskapet hun vokser opp i.

Leseren får innblikk i hvordan Helena vokser opp, og hva hun må oppleve, i og rundt det lille huset som er avskjermet fra resten av verden, blant skog og myr. Samtidig blir vi også kjent med henne i den «normale verden». Hun har mann og to barn og bor i et hus i Michigans Upper Peninsula, men ingen, hverken mann eller barn, kjenner fortiden hennes. Ikke før den dagen da hennes far rømmer fra fengselet og hun starter opp jakten på en far hun både elsker og hater på samme tid. Han har lært henne alt om å følge spor og jakte i myrlandskapet, så er det en som kan finne han, så er det hans datter.

Forfatteren skriver på en fengslende måte, som gjør boken både spennende og skremmende fra første side. Hun anvender både datid og nåtid, slik at vi som lesere får møte Helena både da hun levde i fangenskap og hvordan livet hennes på utsiden er. Det er absolutt vanskelig å legge fra seg boken. Boken har gode skildringer, slik at leseren blant annet kan føle på Helena sine følelser for mann og barn, moren, faren og landskapet hun vokser opp i.

Karen Dionne er en amerikansk forfatter med to andre romanutgivelser bak seg.

Kommentarer til denne saken