Bibliotekets tips til høytlesning for voksne

Foto:

Av
DEL

Innsendt2019 er ikke et hvilket som helst år. Det er Bokåret 2019, markeringen av at det er 500 år siden den første norske boka ble trykt.

I anledning Bokåret er det nasjonal høytlesningsdag lørdag 19. januar. Det vil selvsagt markeres på Skedsmo bibliotek. På hovedbiblioteket på Strømmen er det høytlesning klokken 12.00 for alle barn mellom 3 og 6 år. Ta turen innom for en hyggelig leseropplevelse!

Høytlesning er ikke bare for barn. Vår bibliotekar Kari har satt sammen en liste over sine beste anbefalinger med bøker som passer til høytlesning for voksne.

Hvorfor ikke bytte ut tv-kvelden med høytlesning på lørdag? Biblioteket ønsker dere en god, reklamefri leseropplevelse.

Tips til høytlesning for voksne av Kari KjosFilosofiske tekster:

Om vinteren av Karl Ove Knausgård
Med bilder av Lars Lerin.

Karl Ove Knausgård har skrevet nydelig om alt.
Teksten gir en åpenbaring av det åpenbare. Rett og slett en fremvisning av verden slik vi kjenner den,
men her med ord! Små kapitler å velge blant.
Du vil elske det!

Hundene i Tessaloniki av Kjell Askildsen
Hundene i Tessaloniki er ingen ny bok, men relasjoner er et tidløst tema. Askildsen maner frem en spenning i et scenario som et enkelt manuskript. En følelse av å ha oversikt over aktørene og handlingsgangen i et teaterstykke eller en film.
En klassiker!


For de som husker:

Simen av Kjell Aukrust
Historier og humoren mange kjenner fra oppveksten. Kjell Aukrust forteller levende fra sin barndom i Alvdal. Pussigheter som fargelegges av forfatterens karakteristiske og lune fortellerkunst.

Sommerboka av Tove Jansson er lest og elsket av folk i en årrekke. Sommeren i den finske skjærgården danner et fullkomment bakteppe om denne historien.
Nydelig fortalt om spillet mellom liv og død, gammel og ung, og om fremtiden og det som har vært.

Surrealistisk og absurd:

Vareopptelling av Erlend Loe
Folk er galere enn man tror, og det beskriver Erlend Loe bedre enn de fleste. Falmet ungdom og skjønnhet kan være vanskelig å akseptere. Selvinnsikt er også et besværlig tema. Men en løsning på det hele må det bli. Så den handlekraftige forfatteren Nina Faber sørger for et, mildt sagt, underholdende og lattervekkende handlingsforløp i boken Vareopptelling.
 

Henrettelse med elefant av Per Schreiner
En kjærlighetsroman om mennesker som ingen greier å elske. Allikevel føler man en slags sympati for karakterene i boka. Man kan forstå deres indignasjon og, til en viss grad, handlingene de setter ut i livet. Boken har en slags novelleform, men personene og historiene henger sammen.
Mørk humor med et spesielt persongalleri. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags