Gå til sidens hovedinnhold

Utvider danseriket

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Cato Larsen startet opp linedancekurs på Jessheim i januar i år, var han spent på interessen. Det ble en suksess. Tirsdag 22. august starter kursene der opp igjen. 

Innsendt

Onsdag 16. starter han også kurs på Bjørkelangen og utvider dermed dansetilbudet til større deler av Romerike.

Cato Larsen er kjent som grunnlegger av Western Entertainment/Western Line Dancers og har holdt kurs i linedance siden 1997. Han er en av Norges mest anerkjente og erfarne linedanceinstruktører som har høstet internasjonal anerkjennelse både som instruktør og koreograf.

Nytt kurs på Bjørkelangen

Fra før har han faste kurs på Løvenstad i Rælingen på søndager og Jessheim på tirsdager. Nå står Bjørkelangen for tur. Der blir det både grunnkurs og kurs for dem som har danset litt før i flerbrukssalen i Amfi-senteret på onsdager.

– Initiativet kom fra lokalmiljøet som ønsket linedancekurs på Bjørkelangen, og vi bestemte oss for å starte i høst, sier Cato Larsen.

På Jessheim blir det nytt grunnkurs, samtidig som kurstilbudet til dem som startet der tidligere i år videreføres.

– Tanken er at kursene på Jessheim skal være et tilbud til hele Øvre Romerike. Interessen var så stor i januar at vi var litt forsiktige med å gå for bredt ut. Men nå blir det nytt grunnkurs og plass til flere, forteller Cato Larsen.

På Løvenstad er det kurs på tre nivåer fra lett øvet og oppover fra søndag 27. august.

Ikke bare country

Linedance er dansen du kan danse alene, men samtidig danse sammen med andre. Det er en danseform man kan begynne med samme hvor man er i livet, selv om man aldri har danset før.

Det danses på linjer og rekker til all slags musikk. Man får trent både kroppen og hodet, ettersom dansene består av kombinasjoner av trinn som man lærer seg gradvis. Det er ingen prestasjonskrav, og linedance passer for alle, i alle aldre.

– Mange forbinder linedance med country-musikk, men i dag danses linedance til all slags musikk, sier Cato Larsen.

FAKTA:

  • Linedance er en danseform hvor man danser uten partner på linjer og rekker sammen med andre. Det er ingen prestasjonskrav.
  • Cato Larsen, som driver Western Entertainment, har 20 års erfaring som linedanceinstruktør i Norge og internasjonalt.
  • Fra august 2017 har han nye kurs på disse stedene, med oppstart på følgende datoer: Bjørkelangen onsdag 16./8., Løvenstad søndag 20.8. og Jessheim tirsdag 27./8.

Kommentarer til denne saken