Gå til sidens hovedinnhold

Unik fotoutstilling fra Royal Albert Hall til Lillestrøm

Artikkelen er over 3 år gammel
Innsendt

Utstillingen “Back from Oslo with love” ble stilt ut i Royal Albert Hall i London høsten 2016. Nå vises den for første gang i Norge på Studio OSCAR i Lillestrøm!

Utstillingen består av 60 fotografier som alle fanger essensen av popkulturen i London i løpet av 1960 årene. En epoke fullspekket med nye trender og impulser. Den ga oss miniskjørtet, verdens første supermodeller og noen av musikkhistoriens aller største rockeband som The Beatles og Rolling Stones. Utstillingen viser klassiske sort/hvitt kopier fra livene til av noen av 60-tallets verdensstjerner og situasjoner typiske for dette tiårets litt spesielle æra av frihet ispedd en god dose glamour. Samtlige av fotografiene som stilles ut er pressebilder og de er stort sett tatt i situasjoner hvor fotografen har liten tid til å komponere motivene etter eget ønske. Fotografiene representerer derfor en egen sjanger innenfor fotografisk håndverk.

- Det er stort for oss å få vise denne utstillingen! Fra Royal Albert Hall til Studio OSCAR i Lillestrøm, er veldig gøy å kunne si. Samtidig er det fantastiske bilder som er lette å like. Det følger med små og morsomme bakgrunnshistorier til alle bildene, så dette blir en utstilling jeg tror mange kan kose seg med, sier Kristin Jacobsen, daglig leder på Studio Oscar.

Fotografiene i utstillingen er en del av Sturlason Pressebyrå sitt arkiv. Pressebyrået samarbeidet med andre utenlandske pressebyråer og hadde en bytteavtale hvor Sturlason sendte norske bilder til utlandet og fikk tilbake bilder fra hele verden. Tidlig på 1970-tallet ble pressebyrået lagt ned og arkivet ble flyttet til en kjeller i Oslo hvor de ble liggende frem til 2010. Arkivet ble oppdaget for bare åtte år siden, og hadde inntill da ligget lagret i en kjeller i Oslo i 35 år. Urørt! Arkivet hadde etter all denne tid opparbeidet seg en historisk verdi og i 2010 ble Sturlasons arkiver anerkjent som en kulturskatt og flyttet til Riksarkivet. Utstillingen på Studio Oscar åpner 1. juni og den blir hengende frem til 31. august. 

Kommentarer til denne saken