Swingende vokalmusikk på Scene 5

Vokalgruppen Korille består av Anne Merete Fagernes, Dorota Anastazja Mentzoni, Hanne-Mary Stuwe, Karstein Brøndbo, Trond Ertzaas, Ole Petter Mostad, Hanne Elisabeth Holter, Roar Barros-Ødegård og Anne Kathrin Ertzaas.

Vokalgruppen Korille består av Anne Merete Fagernes, Dorota Anastazja Mentzoni, Hanne-Mary Stuwe, Karstein Brøndbo, Trond Ertzaas, Ole Petter Mostad, Hanne Elisabeth Holter, Roar Barros-Ødegård og Anne Kathrin Ertzaas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtKvelden før himmelspretten, onsdag 29. mai kl 19, tar Korille fra Skjetten over Scene 5 på Lillestrøm kultursenter. Vokalgruppen har tatt med seg fire andre grupper for å gi publikum en lett og variert meny.

Swingende rytmer, tette klanger, litt improvisasjon og mye humor er oppskriften til Korille, som synger a cappella uten noter og dirigent med repertoar fra standard jazz til moderne pop. Den 17 år gamle vokalgruppen Korille fra Skjetten består for tiden av 9 personer med ulik musikalsk bakgrunn og en felles sans for jazz og swing. – Ingen vet helt hvorfor vi heter Korille, men det er nok noe ironi i navnet. Gruppen oppsto som en protest mot tradisjonell korsang og visesang, sier Ole Petter Mostad fra Fetsund, en av Korilles tre øvingsledere og gruppens faste arrangør. – Vi ble headhuntet fra Sangselskapet, Singvald’s og Raumklang av de som startet Korille i 2002, og så har vi rekruttert nye etter behov, sier Mostad, som fortsatt er på utkikk etter nye stemmer. – En dyp bass og en vokalperkusjonist står på ønskelista.


Blue Moments består av Ole Petter Mostad på piano, vokalist Hanne Elisabeth Holter og Roar Barros Ødegård på bass.

Blue Moments består av Ole Petter Mostad på piano, vokalist Hanne Elisabeth Holter og Roar Barros Ødegård på bass.

Tøffe damer fra Rælingen

- I fjor fikk Korille med noen tøffe og dyktige damer fra den kvinnelige vokalkvartetten Silhuett, som har røtter i Rælingen sanglag, forteller Mostad. – Vokalgruppene Korille og Silhuett pleier å delta på hverandres konserter, så det er naturlig for oss å bidra på Scene 5, sier Anne Merete Fagernes som sammen med Hanne Elisabeth Holter overtok ledige plasser i Korille i fjor. Med seg i Silhuett har de to sopranene med seg altene Sunniva Solstrand og Anne-Sophie Redisch. Silhuett synger også a capella med tette klanger, swingende rytmer og gjerne med glimt i øyet.

Silhuett består av Hanne Elisabeth Holter, Anne Merete Fagernes, Sunniva Solstrand og Anne-Sophie Redisch.

Silhuett består av Hanne Elisabeth Holter, Anne Merete Fagernes, Sunniva Solstrand og Anne-Sophie Redisch. Foto:

Blå øyeblikk på kafe

Med på konserten deltar også jazzensemblet Blue Moments med svingende jazzlåter. Blue Moments består av vokalist Hanne Elisabeth Holter, Ole Petter Mostad på piano og bassisten Roar Barros Ødegård, som mange kjenner fra Lillestrøm viseklubb. Blue Moments oppsto i Korille i desember 2018, og ensemblet opptrer blant annet på puber og kaféer på Romerike og har sin andre opptreden på Cafe Barrista på Strømmen 1. juni.

Vakre toner fra Hanne og Palle

Hanne-Mary Stuwe og Palle Wagnberg bidrar med sang og piano på konserten. – Det blir melankolsk og til ettertanke, sier Hanne-Mary som også synger i Korille. Hun har tidligere sunget og spilt teater i Huseby Familieteater på Skedsmokorset og på Fetsund Lenser i ulike spel. Palle er en velrenommert musiker og en trollmann på Hammond B3 hammondorgel. Han spiller i «The Real Thing», «Trans Atlantic Express», «MonicaZ Vals» og mye mer. Palle arbeider også som trubadur med repertoar bestående av egne viser og viser fra den svenske viseskatten. Han er en utmerket tolker av Cornelis Vreeswijk, sier Hanne-Mary. Duoen har gjort og gjør gjerne oppdrag sammen.

Humørfylte overtoner

Barbershop er en spesiell stil innen a cappella sang med streng harmonisering for å forsterke overtoner - slik at fire stemmer i en akkord kan høres ut som flere. I tillegg er det alltid et mål å få publikum til å le, sier Trond Ertzaas, en av Korilles tre interne instruktører. I barbershopkvartetten Late Edition synger Trond lead-stemmen i sammen med Jan Fagernes, tenor, Ole Emil Holth, bass, og IngarTranum, bari. Late Edition ble startet i 2000, og nåværende gruppe har sunget sammen siden 2010. Late Edition har deltatt i internasjonale mesterskap i Sverige, Irland og nylig i Calpe, Spania som eneste skandinaviske kvartett. Late Edition underholder i selskaper og firmaarrangementer, deltar på festivaler etc., med sitt humørfylte a cappella barbershoprepertoar, som også blir å høre på Scene 5 onsdag 29. mai.

Barbershopkvartetten Late Edition består av Trond Ertzaas, Jan Fagernes, Ole Emil Holth og IngarTranum.

Barbershopkvartetten Late Edition består av Trond Ertzaas, Jan Fagernes, Ole Emil Holth og IngarTranum. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags