– Vil satse mer på kunst og kultur

Spente: Administrerende direktør Bodil Løkken Bendiksen, kunstneren Marit Engen Skagestad og leder for arbeidsinkludering Nan Torill Halseth Magnesholen håper mange tar turen innom for å se på utstillingen. Alle foto: Mike Hillingseter

Spente: Administrerende direktør Bodil Løkken Bendiksen, kunstneren Marit Engen Skagestad og leder for arbeidsinkludering Nan Torill Halseth Magnesholen håper mange tar turen innom for å se på utstillingen. Alle foto: Mike Hillingseter

Artikkelen er over 1 år gammel

Norasonde-lokalene huser allerede en kafé og flyktning-skole – og nå også en stor kunstutstilling.

DEL

Bodil Løkken Bendiksen er administrerende direktør for Norasondegruppen, og både tror og håper at utstillingen blir en suksess.

– Vi er så heldige som fikk med oss Marit Engen Skagestad, kunstneren. Hun er ettertraktet, og etter at jeg så utstillingen hennes på Jessheim Storsenter, visste jeg at hun hadde vært perfekt her også.

Marit Engen Skagestad er en erfaren kunstner fra Jessheim. Nå har hun akkurat hengt opp utstillingen «Muligheter» rundt om i lokalene til Norasonde i Borggården i Lillestrøm.

– Det er 24 verk som er hengt opp i hele første etasjen her. De fleste er abstrakte verk, det er mye farger, og jeg håper de blir godt mottatt.

Vil skape reaksjoner

Noe av det viktigste for Skagestad er ikke at de som ser på kunsten hennes forstår hva hun selv tenkte på når bildene ble malt.

– Det viktigste for meg er at de skaper reaksjoner, at det skjer noe når de ser på bildene. At den reaksjonen er annerledes enn min egen da jeg malte dem, det er helt greit. Det er kjempespennende å høre hva andre ser i bildene mine.

Det at man ser forskjellige ting i bildene, er noe leder for arbeidsinkludering, Nan Torill Halseth Magnesholen, også elsker.

– En av grunnene til at vi ville ha en kunstutstilling her er egentlig litt personlig. For meg er kunst og litteratur det som gjør at verden har utviklet seg dit den er i dag. Det er det som har gjort at jeg er der jeg er i dag.

Magnesholen håper utstillingen kan hjelpe de som går på forskjellige aktiviteter hos dem også.

– Nå kan vi gi disse menneskene som er her hos oss muligheter de ikke har hatt tidligere. Kanskje ser de et bilde de reagerer på, og kanskje det gjør at de klarer å åpne dører inni seg selv som tidligere var lukket.

Til 10. januar

Men det er ikke bare for dem som går på aktiviteter via Norasonde denne utstillingen er for.

– Utstillingen står fram til 10. januar, og her kan alle komme for å se på kunsten, sier administrerende direktør Bendiksen.

Hun håper også at dette er noe de kan gjøre flere ganger.

– Vi ønsker å være en samarbeidspartner for næringslivet, for kunst og kultur, og ikke minst for prosjekter som kan hjelpe de vi har her hos oss.

Magnesholen er enig med Bendiksen og tilføyer at de gjerne tar imot forslag på nye aktiviteter.

– Når man har kvalitet og samfunnsengasjement som omgår mer enn deg selv, så åpner vi gjerne dørene våre. Det er bare å ta kontakt hvis noen har noen gode ideer. Dette er et sted for alle!

– Lokalene våre er jo nydelige, og bygget vårt er fullt av liv. Det ligger så fantastisk til, og vi vil bli en større møteplass for befolkningen i Lillestrøm, men gjerne også fra andre steder. Det handler bare om hva vi klarer å tilby, noe spennende som trekker folk, sier Magnesholen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags