Alexanders liv

Alexander setter ord på manges følelser, i den suksessfulle forestillingen "Mannen i speilet" som nå endelig kommer til Stavanger.

- Jeg gleder meg veldig, sier Alexander som er bosatt i Stavanger - men opprinnelig fra Bodø. I fire år oppholdt han seg på Yttrabekken ungdomsheim i Mo i Rana, med skolegang på Kongsveien videregående skole.

Viktig tema

Alexander Skadberg spiller hovedrollen i forestillingen. Psykisk helse og åpenhet er viktig, og Alexander gjør hver dag en forskjell og jobber hardt for psykisk helse særlig blant barn og unge.

Selv kaller 25-åringen seg for "en ung mann med store ambusjoner". Han stiller på scenen alene. Ved siden av seg har han en erfaren jazz-pianist.

- Jeg har alltid vært glad i lyden av piano. Dette er en monolog forestilling om mitt liv. Jeg vet at mange er opptatt av helse. Jeg tror derfor vi kommer tilbake senere også, sier Alexander. Folk kommer og engasjerer seg. De vet ikke hva de får, men får en historie de tydelig blir facinert av.

Til Lillestrøm

Alexander kommer til Lillestrøm kultursenter, 19 september kl 19.30, med sin forestilling som har blitt vist i Bergen, Ålesund, Stavanger, Mosjøen,Drammen,Trondheim, Oslo, Kongsberg,Kristiansand, Bodø og nå er det Lillestrøm sin tur igjen.

Forestillingen kan ikke bli fullrost nok og har kun gode anmeldelser.

Det nye med forestillingen 2018 er en ny fortellerstemme, og det er den kjente Bjørn Sundqvist.

Forestillinga varer i nøyaktig èn time.

Ektefødt ærlighet

I forestillinga kommer han til å profilere ektefødt kjærlighet.

- Vi snakker veldig mye om hvor fint vi har det, men få sier hvordan de egentlig har det. Innerst inne.

I løpet av forestillinga kommer han bl.a. inn på seksuelle overgrep. Rus. Adhd. Alt med en humoristisk vri.

Cali i Colombia

Alexander Skadberg tok sine første skritt i en liten by som heter Cali i Colombia.

- Her bodde jeg sammen med min mor til jeg var 2-3 måneder og videre ble flyttet til et barnehjem. På barnehjemmet bodde jeg de neste 2 årene før min nåværende adoptivfamilie flyttet til Norge, nærmere bestemt Bodø i Nordland, forteller Alexander til Sørlandssavisen Kristiansand.

Alexander er grunnlegger av Alexanders Metode, og har i 5 år reist Norge på kryss og tvers med foredrag om ADHD og psykisk helse for barn, ungdom og voksne. Nå har han tatt steget videre og har lansert sin egen forestilling, Mannen i speilet. Forestillingen blir en reise inn i Alexander sin verden, der såre og vonde barndomsår blir belyst på en vakker måte. Finnes det et håp for alle, selv når livet er på sitt mørkeste?

Han vil gi de usynlige barna en stemme, og vise at det skal lite til for å tenne et stort håp, hos de som ikke har det så greit under oppveksten.

Positive anmeldelser

Her er noen av publikums reaksjoner etter å ha sett forestillingen:

- Forestillingen er sterk, levende og åpenhjertet. Mannen i speilet tar opp temaer som det er viktig å ha fokus på i hverdagen, adopsjon, barndom, rus og psykisk helse. Alexander imponerer med sin positive, inspirerende måte å fortelle historien sin på.

- Du sitter igjen med mye og det setter i gang tankeprosesser som varer over tid.

- For meg er det helt magisk. Jeg håper at alle vil se denne enestående forstillingen når den er i nærheten av der du bor.

- Anbefales på det sterkeste av alle som jobber med barn og unge.

- Dere som kan må dra og se og høre og oppleve Alexander. Mannen i speilet gir alt for at alle skal skjønne og forstå hvordan det er når livet ikke er A4. Temaene han tar opp er kjempeviktige både for de som selv har måttet mestre ulike ting- for pårørende som er rundt og for alle andre mennesker og da spesielt de som omgår barn og unge i en stor verden._

- Dere som kan må dra og se og høre og oppleve Alexander. Mannen i speilet gir alt for at alle skal skjønne og forstå hvordan det er når livet ikke er A4. Temaene han tar opp er kjempeviktige både for de som selv har måttet mestre ulike ting- for pårørende som er rundt og for alle andre mennesker og da spesielt de som omgår barn og unge i en stor verden.

Teddybjørnen på plass: Nosse er selvfølgelig med Alexander på scenen. - Jeg fikk han da jeg var kjempeliten. En blir aldri for voksen for å bli barn igjen.

Vil gjøre noe: - Folk vil gjøre en forskjell etter å ha sett forestillinga. Etter å ha sett denne får de en større forståelse av hvordan deres medmennesker har det, sier Alexander.