Romerikes helt egen Nøtteknekker-forestilling!

Iselin Nybak og Fabian René Volden som "Store-Clara" og "Prinsen". Nøtteknekkeren 2017

Iselin Nybak og Fabian René Volden som "Store-Clara" og "Prinsen". Nøtteknekkeren 2017 Foto:

Av
DEL

InnsendtMandag 3.-søndag 9. desember gjentar Norsk Ballettinstitutt suksessen fra i fjor og setter igjen opp den tradisjonelle juleballetten "Nøtteknekkeren” i Teatersalen på Lillestrøm Kultursenter. 


Ballettskolen Norsk Ballettinstitutt gjentar suksessen med sin versjon av den klassiske balletten «Nøtteknekkeren» fra i fjor. Med på laget har de skolens eier, Kjerstin Kartrud, som har lang erfaring som ballettdanser i Nasjonalballetten. I tillegg blir mye av forestillingen satt sammen av ballettpedagog Igor Ivanov, som også er fast pedagog på skolen. Han er utdannet ballettdanser, -pedagog og -koreograf fra Perm i Russland, og har også vært danser i 16 år ved Nasjonalballetten i Norge.

Med sine bakgrunner fra Den Norske Opera og Ballett setter Igor og Kjerstin høy standard på forestillingen og har høye krav til elevene.

Elevene som er med er hovedsakelig fra skolens Dansekompani (8-18 år), men også flere av skolens øvrige elever er med - for å vise skolens allsidighet. De yngste som er med er 4-5 år og de eldste er voksne. Danserne danser til vanlig barneballett, klassisk ballett, jazzdans, hip hop, akrobatikk og moderne ved NBIs studioer på Lillestrøm Kultursenter, i Industriveien på Lørenskog og på Majorstua i Oslo.

Spente solister
Alle de største rollene danses av skolens egne elever, bortsett fra Prinsen som danses av innleide Fabian René Volden. En av solistene er Iselin Nybak (17). Iselin er fra Lillestrøm og har danset siden hun var 8 år gammel. Som tiåring gjorde hun audition og kom inn i NBI Dansekompani, der har hun vært siden. Iselin går i dag andre året på Danselinja på Lillestrøm VGS.
I ”Nøtteknekkeren” skal Iselin danse 2 av 6 forestillinger som solistrollen ”Store-Clara”. Her er det mange solonumre og duetter sammen med den innleide ”Prinsen”, Fabian Renè Volden. Dette har de, sammen med ballettpedagog og –koreograf Igor Ivanov, øvd på nesten hver helg siden august, ved siden av en full og aktiv skolehverdag. Nå gleder de seg stort til forestillingene i desember, mens siste finpuss legges på alle dansetrinnene.

”Nøtteknekkeren” danses til jul på alle små og store dansescener verden over. Norsk Ballettinstitutt sier de er stolte formidlere av dette juleeventyret til Romerikes befolkning, og håper at dere vil dele denne fantastiske juleopplevelsen med dem på Lillestrøm Kultursenter!

Musikken i forestillingen er originalmusikk av P. Tchaikovskij.

Forestillingen går:

Mandag 3. desember kl. 17.30

Tirsdag 4. desember kl. 17.30

Onsdag 5. desember kl. 17.30

Torsdag 6. desember kl. 17.30

Søndag 9. desember kl. 13.30

Søndag 9. desember kl. 17.00

I Teatersalen, Lillestrøm Kultursenter

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags