Magisk fyr FLYR over Lillestrøm!

– Peter Pan er en munter og leken fyr med høyt energinivå, sier skuespiller Mikkel Maanum.

– Peter Pan er en munter og leken fyr med høyt energinivå, sier skuespiller Mikkel Maanum. Foto:

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Alle har godt av å leke iblant. Vi må beholde barnet i oss. Det er et viktig budskap i musikalen om Peter Pan, sier regissør Magnus Landaas Skjervold (28).

Unik oppsetning i Lillestrøm!

– Det er et godt utgangspunkt å sette opp en musikal med en historie som de fleste kjenner. Jeg ønsker at publikum skal gå ut av salen etterpå og huske budskapet om å ikke vokse opp for fort. Det er også moro å kunne sette opp et kjent verk på en ny måte. Denne versjonen er en musikalversjon med drøssevis av flotte sanger og herlige dansenumre, så dette blir spektakulært, sier regissør Magnus Landaas Skjervold (28). Han er opprinnelig fra Lillestrøm, men for tiden bosatt i Oslo. Han er i ferd med å stifte familie og få barn, og den unge og talentfulle entusiasten er glad i Lillestrøm og har så smått startet boligjakten i området der han kommer fra. Til daglig jobber Magnus som fysioterapeut på Rikshospitalet. Og det er ikke fritt for at han tar med seg litt fra teateret inn i jobben på avdelingen for hjerte- og lungetransplanterte.

– Som menneske har jeg god nytte av begge rollene mine, både når det gjelder kommunikasjon og på det faglige planet. Dagene på sykehuset er som oftest flotte, men de kan også preges av mange tøffe og triste saker. Da er det deilig å koble av og leve seg inn i livet til Peter Pan, ler Magnus.

Lett å like

Magnus har ved flere anledninger vært regiassistent på musikaloppsetninger på Lillestrøm Kultursenter, senest for «Sound of Music». I fjor var han for første gang også regissør for en stor musikal, nemlig «Oliver». Det ble en braksuksess.

– Det var en utrolig morsom og spennende opplevelse og en viktig seier som ga meg trygghet og selvtillit, forteller Magnus, som er utdannet musikalartist ved Bårdar.

– En god musikal skal være lett å like, man underholdes og lar seg rive med når sangene driver handlingen videre og temaene skifter. Men som skuespiller kan det være krevende å både synge og danse samtidig samt å formidle tekst som skal nå publikum. Men alle vi som er med på dette elsker det. Og jeg vet at både barn, foreldre og besteforeldre vil gjør det samme.

Magnus har høye ambisjoner for «Peter Pan» og jobber til langt på kveld og ofte halve natten i uka før premieren for å finne løsninger på utfordringer som dukker opp.

– Nivået skal være der vi var i fjor – med enda mer krydder og magi! Vi skal være klare for en uforglemmelig festkveld når publikum kommer, sier Magnus.

Noen skuespillere om rollefiguren sin: PETER PAN

Mikkel Maanum (20) fra Oslo

– Peter Pan er en munter og leken fyr med høyt energinivå. Rollen er mye mer krevende enn jeg forestilte meg, for han er en ganske ung og enkel sjel. Det er utfordrende å legge fra seg alle de voksne sidene ved seg selv å bli barn igjen, men det er bare moro. Det er gøy å leke, og som Peter Pan kan jeg bevege meg mye på scenen. Jeg studerer musikalteater på Bårdar til daglig, så jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått denne rollen. Det er utrolig lærerikt å få være med på en så stor oppsetning med så dyktige mennesker i alle ledd.

TINGELING

Vilma Brandsæter Vik (15) fra Lillestrøm

– Tingeling har veldig mye forskjellig humør, så jeg øver veldig på hennes ulike ansiktsuttrykk. Hun er mye glad, men hun er også sur og sjalu. Tingeling er en estetisk jente med flotte klær og glitrende sminke. Det morsomste med henne er at hun aldri står stille. Jeg har danset i mange år, og det kommer til nytte nå. Tingeling danser rundt på scenen og alle vet hvem hun er.

JOHN

Henrik Nysether (14) fra Fjellhamar

– John er en veslevoksen fyr i en ung kropp. Han er en tapper gutt som ønsker å ha kontroll på det meste. Han er en glad gutt, men litt mer forsiktig og bakpå enn Michael. John tenker igjennom ting før han gjør noe og er litt bekymret som person, men han er ivrig på å dra til Aldri-land. Jeg synes det er morsomt og spennende å spille ham, for jeg er jo selv en ganske ubekymret person.

SMISK

Einar Mathias Egenes (55) fra Strømmen

– Jeg spilte Smisk også for 17 år siden, og jeg kan fortelle at verken han eller jeg har blitt noe glupere siden den gang, ha-ha! Smisk er en enkel sjel som er lett å lede. Han blir med på det Kaptein Krok sier han skal gjøre, men han er ikke så redd for Krok som de andre. Dette blir en kjempeforestilling med mange krevende sang- og dansenumre. Smisk er klar for scenen igjen!

KAPTEIN KROK

Preben Klingenberg (34) fra Fetsund

– Kaptein Krok er bitte litt skummel, men mest naiv og dum. Men medhjelperen hans, Smisk, er om mulig enda dummere. Det blir veldig mye god humor av sånt, men en del alvor også. For meg som jobber på et kontor på dagtid er det utrolig moro å få utløp for mine kreative sider i teateret. Kicket man får rett før man går ut på scenen må være det samme som de som hopper i fallskjerm får. Det kiler i magen!

MICHAEL 

Torjus Sandem Edvardsen (12) fra Aurskog 

– Michael er en veldig gira fyr som er glad i eventyr. Han er den minste i familien og veldig avhengig av Wendy, som passer godt på ham. Jeg liker Michael og synes det er morsomt å spille ham. Rollen min i denne musikalen er heldigvis litt mindre enn i Oliver, der jeg spilte Oliver. Men vi har nok av vanskelige ting å øve på. Koreografen vår, Guro, pusher oss ganske mye på dansetrinnene. 

Fakta om musikalen
  • Skedsmo Amatørteater og Lillestrøm Kultursenter presenterer familiemusikalen Peter Pan – et musikalsk eventyr!
  • Denne spektakulære musikalversjonen er laget av Stiles & Drewe og har ikke blitt fremført i Norge tidligere. Teaterets regissør, Magnus Landaas Skjervold, har oversatt musikalen til norsk.
  • Forestillingen er basert på historien om den grønnkledde gutten Peter Pan. Du møter Mikkel Maanum i tittelrollen, og sammen med 25 andre skuespillere vil han sørge for en magisk og fengende teateropplevelse.
  • Regi: Magnus Landaas Skjervold
  • Sang instud.: Charlotte Wilhelmsen
  • Musikalsk ansvarlig: Ole-Christian Rydland
  • Koreografi: Guro Karijord
  • Peter Pan – Et musikalsk eventyr, er basert på J. M. Barries originale skuespill. Med tillatelse fra Great Ormond Street Hospital for Children. Musikk er av George Stiles, tekstene av Anthony Drewe og manus av Willis Hall.
  • Denne amatørteaterproduksjonen er satt opp i et spesialarrangement etter tillatelse av Josef Weinberger Ltd.
  • Arrangør: Skedsmo Amatørteater og Lillestrøm Kultursenter

Billetter: voksne og barn kr 300,- / medlem kr 275,- / familie (2v + 2b) kr 1.000,-

Spilles fra 2. til 12. mars 2016

Artikkelen er sendt inn av Anne Merete Rodem, Lillestrøm Kultursenter

Kaptein Krok (Preben Klingenberg) er litt skummel, men mest naiv og dum.

Kaptein Krok (Preben Klingenberg) er litt skummel, men mest naiv og dum. Foto:

Wendy (Andrine Svendsen), Michael (Torjus Sandem Edvardsen) og John (Henrik Nysether) er en leken og sammensveiset søskenflokk du blir kjent med i "Peter Pan".

Wendy (Andrine Svendsen), Michael (Torjus Sandem Edvardsen) og John (Henrik Nysether) er en leken og sammensveiset søskenflokk du blir kjent med i "Peter Pan". Foto:

Smisk (Einar Mathias Egenes) er en enkel sjel som er lett å lede. Han blir fort med på det Kaptein Krok befaler ham til å gjøre.

Smisk (Einar Mathias Egenes) er en enkel sjel som er lett å lede. Han blir fort med på det Kaptein Krok befaler ham til å gjøre. Foto:

Tingeling (Vilma Brandsæter Vik) er en glad, men også sjalu og sur fe.

Tingeling (Vilma Brandsæter Vik) er en glad, men også sjalu og sur fe. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags