– Vi tar med oss det beste fra Fagerborg, men nå går vi over i en ny tid. Jazzkafeen vil utvikle seg og dette blir veldig moro. Scene 5 på Lillestrøm Kultursenter er en flott kafé med trivelig atmosfære, en fast scene og med større plass. Så nå har vi plass til over hundre stykker, sier Odd Brubak fornøyd. Han har vært leder i Lillestrøm Jazzklubb siden oppstarten for snart 20 år siden. Med seg i flyttelasset sitt har han 700 jazzkafeer og utallige herlige minner.

– Tiden går fort når man har det gøy, ler han, som tror det vil bli stinn brakke på lørdag. Han ønsker å understreke, til alle nye publikummere, at jazzkafeen ikke er en konsert. Det er jazzkafé. Det innebærer at du kan la praten gå med vennene dine, spise, drikke og hygge deg mens bandet spiller og synger. Brubak understreker at musikerne på scenen verken blir forstyrret eller fornærmet av det. Selv er både han og jazzklubb-kollega Tom Frogner litt småforstyrret for tiden. De er travelt opptatt med bookingen av artister til årets desiderte høydepunkt, Ribbejazzen på Lillestrøm Kultursenter. Den årlige romjulsfesten har blitt så populær at artistene står i kø for å få spille.

– Et luksusproblem, sier Ribbejazz-generalene fornøyd, som forventer om lag 900 publikummere i år som i fjor, og året før der.

En kafé med lave skuldre

Men først er det høst og vertskapet på Scene 5, Sissel Tveit og Frode Hellum, ser frem til å ønske velkommen til jazzkafé hver lørdag. De mener lite som kan måle seg med flotte kulturopplevelser sammen med gode venner, i kombinasjon med deilig mat og drikke. Og det midt på en lørdag!

– Det viktigste er at man kommer seg ut og er sosial. I tillegg kan du kose deg med varme småretter, smørbrød eller kaker, akkompagnert av deilig drikke. Konseptet passer fint hos oss, for vi er en kafé med lave skuldre, sier ekteparet, som ser frem til å overta jazzkafeen med spenning og ærbødighet. Men mest glede.

– Ordet «jazzkafé» har en urban schwong over seg. Noe kontinentalt! Det er flott for Lillestrøm. 

Jazzkafé på Scene 5

•Arrangeres av Lillestrøm Jazzklubb i samarbeid med Scene 5 og Lillestrøm Kultursenter hver lørdag hele høsten.

•Første jazzkafé er lørdag 16. september kl. 14.00 (dørene åpner kl. 12.00) med superbandet «Transatlantic Express», som fikk terningkast 6 av Romerikes Blads anmelder under Byfesten i Lillestrøm.

 

Artikkelen er sendt inn av Anne Merete Rodem, Lillestrøm kultursenter