Kunstutstillingen "Fugleperspektivet"

Av
DEL

Innsendt Det er ELS GEELENs utstilling «Fugleperspektivet» som avholdes i Kunstsalen, Lørenskog Hus i regi Lørenskog kunstforening som avholdes i første halvdel av september.

Els Geelen er en nederlandsk billedkunstner som bor i Norge på ein økologisk gård, midt i Hardanger. Hun har fått sin kunstneriske utdanning i Amsterdam, men har også studert biologi og har en fasinasjon for naturen og miljø.

På gården produseres økologisk kalkun og kylling. Gjennom gården har Els Geelen fått mye kunnskap om fjørfeindustrien i Norge, samt i utlandet.

Gården har eget klekkeri. Tilgangen til de nyfødte kyllingene gav Geelen inspirasjon til å begynne på prosjektet «Fugleperspektivet». I denne utstillingen får du se det vakre og det abstrakte, men og det ubehagelege i det som blir for nært og vakkert. Utstillingen setter fokus på fuglene som individ. Vi får se det vi ofte ikke tenker på, ikke ser – eller ikke liker å se; de frie fuglene, som blir ufrie og gjort usynleg i møte med mennesker.

Vi får også se abstraherte landskap i fugleperspektiv. Scenene vipper og skifter fra materiell flathet til geografisk dybde, som betrakteren kan forestille seg, flyvende, fugleaktig over et uberørt landskap.

Geelen har hatt ei rekke utstillingar i Norge og i utlandet.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken