Sissel Aurlands separatutstilling "Lydløse Linjer" i Galleri Hadeland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Innsendt «Lydløse Linjer»    7. – 22. okt. 2017,

Utstilling av Sissel Aurland i Galleri Hadeland, Moss (arr. Rygge Kunstforening),

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 7. oktober kl. 13.

Sissel er opptatt av linjer og form som formale virkemidler, og utforsker problemstillinger knyttet til dette gjennom malerier, tegninger, grafikk og skulptur. Kontrastene og samspillet mellom linjer og form er hennes måte å observere og forstå verden på.

Utstillingen «Lydløse Linjer» tematiserer livet under havet og spesielt tang og tareskogen. Tittelen henspiller på tangens linjeform som har vært det interessante for Sissel å utforske i både malerier, tegninger, grafiske verk og skulptur. Tangens bevegelser under vann er også lydløs for våre ører.

«Jeg ønsker med denne utstillingen å sette fokus på dette viktige økosystemet under vann, og bidra til at vi kan bli mer bevisst på miljøet rundt oss. Det handler om at vi er en del av livet på jorden og av noe som er større enn oss selv. Det handler om de endringer som skjer i økosystemene i dag, og hvordan vi forholder oss til disse endringene.»

Tareskogen er et effektivt sluk for atmosfærisk karbon ved at den pumper CO2 fra atmosfæren og ned i havbunnen, og på den måten bidrar til naturlig rensing. Mengden CO2 fra atmosfæren som tareplantene håndterer tilsvarer nesten mengden årlig lagring av karbon i skogsjord. For Sissel startet det med en fascinasjon av de visuelle bevegelsene til tang og tare i havstrømmene, som medførte en serie med monotypier, som igjen trigget et ønske om å vite mer om denne fascinerende havplanten.

Forskerne har observerer store reduksjon i bestander av tareskog, og spesielt sukkertaren, langs kysten vår. Sukkertareskogen er blant klodens mest produktive systemer og kan sammenliknes med undersjøiske regnskoger. Tareskogen er oppvekstområde for både fisk, kreps og andre sjødyr. En reduksjon av tareskogen medfører også at oppvekstområdene til alle de artene som skal vokse opp der reduseres med de konsekvenser det har.

Artikkelen er sendt inn av Sissel Aurland

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken