Janne Robberstad i Sandbekkstua

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

InnsendtFamilieliv på fyr

Utstillingen er en vandreutstilling (Lindesnes, Ryvarden, Kystmuseet i Nord-Trøndelag, Sunnmøre Museum og Bovbjerg Fyr (Danmark). Den viser ulike sider av familieliv langs kysten. Med foto som utgangspunkt, arbeider kunstneren digitalt med collage.

Ved å blande nye og gamle foto med dokument, brev, kart og sine egne malte uttrykk skaper hun et visuelt univers som samtidig er drømmende og autentisk. Om temaet for sin utstilling sier Janne Robberstad selv:

"Ein lang og viktig del av vår nære historie langs kysten er knytt opp til innsatsen til fyra. Ein treng ikkje gå mange tiåra attende før du kunne treffe heile familiar som levde og arbeidde ved fyra. Og kven var desse viktige, men historisk nesten usynlege bidragsytarane i denne forblåste verda: kvinnene og borna?"
 

Janne Robberstad er bosatt på Vestlandet, og jobber fulltid freelance som kunstner og teater-designer i eget firma Spøt & Spindel. Hun har hatt flere utsmykningsoppdrag for næringslivet, det henger tilsammen 600 av hennes bilder på supply-båter rundt om på de syv hav. Hun har designet og laget kostymer til ulike teateroppsetninger som blant annet musikalen Jesu Christ superstar. Chess, og Miss Saigon. Hun holder også kurs både i Norge og USA, innen ulike kreative uttrykk.

Velkommen til åpningen lørdag 19. august kl 12:00! Kunstneren vil være til stede. Janne Johansen Kjellevold synger.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 12:00 - 16:00 til og med 3. september.


 

Janne Robberstad

Janne Robberstad


 

Artikkelen er sendt inn av Ada Bakke, nestleder i Rælingen kunstforening

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags