En akvarellens mester til Sandbekkstua

Morten Gjul

Morten Gjul Foto:

Av
DEL

Leserbrev”Å male er å skape balanse”

”Jeg synes livet kan være overveldende. Å male landskap, eller rettere sagt erindringer om landskap, er for meg et forsøk på å skape en balanse i det hele.” skriver Morten Gjul (f.1973) på hjemmesiden sin. Han vokste opp på Gyl i Tingvold kommune, hvor hans barndom og ungdom var preget av nærhet til naturen. Dette har påvirket hans valg av uttrykksform som kunstner. Hans motivverden er ofte hentet fra rurale, øde plasser, gold natur og forlatte hus i nordisk lys. Han fremhever at trærne, himmelen og havet symboliserer livet selv. Han ønsker å formidle hengivenhet og begeistring, men også angst, utilstrekkelighet og ensomhet i møte med de uforutsigbare naturkreftene. Motivene fra naturen kan også sees på som symbol på mellommenneskelige og sjelelige drama.

Morten W. Gjul maler kun akvarell og har i år jubileum – det er 20 år siden hans første separatutstilling. Han bor og arbeider i Bergen, og er utdannet lærer. Sin kunstfaglige utdanning har han fått via kurs og samarbeid med noen av Nordens største akvarellister: Arne Isacsson, Lars Holm, Peder Mauseth og Morten Paulsen.
Kunstneren har deltatt på utallige utstillinger i inn og utland, og har mottatt en rekke stipender/utmerkelser. Han har representert Norge under flere akvarellbiennaler bl.a. på Island, i Italia, Sveits, Serbia, Mexico, Finland og Danmark.. Morten Gjul er en ettertraktet kursholder i inn og utland, bl.a. for Nordiska Akvarellmuseet i Sverige og Nordens største kunstmagasin Kunst. Han har også vært instruktør ved Midt-Nordisk Kunstfestival og ved Reykjavik kommunes kunstner-fellesskap Korpulfstadir. Han er innkjøpt av flere kunstforeninger, offentlige bygg og kommuner rundt i i Norge.
Hentet fra kunstnerens hjemmeside

Hjertelig velkommen til utstillingsåpning lørdag 15. februar kl 1200! Kunstneren vil være til stede på åpningen. Liv Lønnkvist vil synge. Utstillingen i Sanbekkstua 15.februar til 1. mars viser 29 akvareller, og den er som vanlig åpen lørdag og søndag kl 1200 -1600 til og med søndag 1. mars.
Rælingen kunstforening


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags