Sølvi Åsvik til Sandbekkstua

Sølvi Åsvik

Sølvi Åsvik

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Figurativ og detaljrik digital grafikk

Leserbrev

Billedkunstneren Sølvi Åsvik er en spennende visuell historieforteller. Utrykket er figurativt, detaljrikt, alltid med en innbakt historie som kan pirre nysgjerrighet. I hennes bildeunivers finnes alt fra humor til naturpoesi, samt mer tankefulle budskap. Hun er kolorist, «Colour is a power which directly influences the soul» er hennes mantra, hentet fra Wassily Kadinsky. Hennes medium er digital grafikk, der tegning, foto og digitale penselstrøk forenes til kollasjer i harmoniske former og farger. Hun arbeider tematisk. Da Leonard Cohen ifjor ga ut «want it darker» arbeidet hun med mørke bilder en lang periode og eksperimenterte med grenser.

Den siste tiden har tegningen kommet sterkere tilbake i bildene, og hun beveger seg fra et konkret til et mere abstrakt kubistisk formspråk. Det ses i de siste bildene som har hentet titler fra Bob Dylan ”Girl from the north country ”. Her er linjene tegnet på papir, hentet inn til computern, og fylt opp med ulike fotos for å skape teksturer. Hun er opptatt av flatenes stemningsskapende virkning, og finner denne teknikken meget relevant/brukbar for hennes raske og spontane arbeidsmåte.

Utstillingen i Sandbekkstua er retrospektiv, og viser både nytt og eldre. Hun har med bildene fra den første utstillingen «Du som meg tryllebinder», som var kjærlighetsbilder fra Nesna Songlags vårkonsert 2011. For øvrig vil bilder inspirert av sanger fra The Beatles, Bob Dylan og Ole Paus være å finne på veggene. 19 av hennes 28 bilder på utstillingen, har musikktitler, og musikken med alle melodiene vil være å høre i bakgrunnen i Sandbekkstua. Videre vises bilder som arbeider med kropp og dans, egenterapeutiske bilder, i sterke farger og med mye tegning og bevegelse.

Sølvi Åsvik har mastergrad i tegning, og underviste i mange år i Kunst&Håndverk, i lærerutdanningen ved Universitetet Nord, Campus Nesna . I 2011 kom hun med på Nordnorsk landsdelsutstilling, og startet også å lage digitale bilder basert på egne foto og tegninger. Hun er påvirket av retninger i kunsthistorien, som surrealisme og tysk ekspresjonisme.

Kunstneren har bodd i Rælingen siden 2012, har hatt separate utstillinger, og har deltatt i kollektive utstillinger. Dessuten er hun representert på fire etablerte kunstgallerier, og har et stort antall private salg.

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 28. april kl 1200!

Ved åpningen får vi fløytespill av musiker og journalist Torun Torbo.

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl 1200 – 1600 til og med 13. mai.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags