Gå til sidens hovedinnhold

Debatt i beduintelt

Artikkelen er over 4 år gammel

Et libysk beduintelt er rammen rundt den politiske debatten foran Stortinget onsdag denne uka.

I forbindelse med utstillingen «Flagget følger flesket» arrangerer kunstnergruppen Annex to debatter i et beduintelt på Eidsvolls plass. Tittelen på prosjektet «598 §25» viser til det antall bomber Norge slapp over Libya, samt §25 i Grunnloven. Spørsmålene som stilles er om våre politikere er tilstrekkelig informert når det vedtas at Norge skal engasjere seg i internasjonale militære operasjoner. Og vet folk nok om det som skjer?

Blant politikerne som deltar er Petter Eide (SV), Ola Elvestuen(V), Bård Vegar Solhjell (SV), Per Olaf Lundteigen (Sp) og Christian Tybring-Gjedde (Frp). I tillegg deltar blant andre Janne Haaland Matlary fra Universitetet i Oslo og Harald Stanghelle fra Aftenposten. Teltet er åpent onsdag fra kl 10-20.

Teltet der debattene foregår er inspirert av beduinteltet den libyske lederen Gaddafi brukte til å møte andre statsoverhoder. Debattene vil bli filmet og teltet skal tilbakeføres til Akershus kunstsenter, der publikum vil kunne se debattene på en monitor inne i teltet i perioden fra 24. august til 17. september.

Kommentarer til denne saken