Maria Natalie Skjeset, født 1990 i Bærum, er en billedkunstner som arbeider innenfor kunstfotografi og digiatal grafikk. Hun er oppvokst i Lier og bor og arbeider i Romedal i Stange.

Etter å ha fullført en bachelor i virtuell kunst og design ved Høgskolen i Hedmark i 2013 har Maria for det meste jobbet med fotobasert digital grafikk. Hennes interesse for denne grafiske teknikken oppstod gradvis under studiene der hun fikk innblikk i digital kunst, digitale redigeringsverktøy og fotografering. Hun har tidligere studert kunsthistorie og senere også grafisk design og idéhistorie. Hun har også deltatt på det fotografiske mentorprogrammet SENS&SANS.

I arbeidene sine bruker Maria fotografiet som medium, og hun kaller teknikken for fotobasert digital grafikk. Ett enkelt bilde kan bestå av flere titalls fotografier som gjennom en møysommelig prosess manipuleres i et digitalt mørkerom. Med dette ønsker Maria å skape et malerisk uttrykk og gjennomarbeider motivet slik at betrakteren nesten ikke skal kjenne igjen at utgangspunktet for det ferdige motivet er fotografier. Hun jobber lag på lag, og gjennom stilisering og forandring av fargetoner og kontraster skapes et nytt motiv. Fotografiene stykkes opp, vendes om, elementer fjernes og legges til. 

Utstillingen er åpen lørdager og søndager kl. 12.00 - 16.00 til og med søndag 29. oktober. Velkommen til åpning!

 

Artikkelen er sendt inn av Siri Ann Gabrielsen