Kunstnerkarrierene startet med fred

Kari Anne Marstein (t.v) og Ane Egeland med ny utstilling i Galleri Vinkelen på Fetsund lenser.

Kari Anne Marstein (t.v) og Ane Egeland med ny utstilling i Galleri Vinkelen på Fetsund lenser. Foto:

Av
DEL

InnsendtDe vant en tegnekonkurranse på Vilberg skole i Eidsvoll. 30 år senere stiller de ut i Galleri Vinkelen på Fetsund lenser.

Kari Anne Marstein har utviklet en særegent og gjenkjennelig uttrykk med sine karakteristiske kvinneskikkelser, Ane Egeland har tatt tegneferdigheter til nye høyder med nære og fargerike illustrasjoner som gir assosiasjoner til alt fra eksotisk flora til nære hverdagsminner fra tiår tilbake.

Både Egeland og Marstein er født og oppvokst på Eidsvoll og har vært nære venninner siden barnehagen. Tema for tegnekonkurransen de vant på barneskolen var fred, og kunstnerduen minnes at det var høytidelig premieutdeling i gymsalen på Vilberg skole.

Ane Egeland bor og jobber i Oslo som lærer og illustratør.Hun har alltid vært glad i å tegne og male, og for omtrent fem år siden begynte hun å tegne aktivt. Nå lager hun illustrasjoner både på oppdrag og for utstilling.

Kari Anne Marstein bor og jobber som kunstner i Lillestrøm. Hun har også alltid vært glad i å skape og har blitt kunstner i voksen alder. Hun har stilt ut blant annet i Oslo, Eidsvoll, Elverum, Tromsø og Risør og leverer fast til gallerier rundt i Norge. Kari Anne holder også workshops i sitt atelier i Lillestrøm. Etter utstillingen i Fet kunstforening starter jobben med neste års store begivenhet. Marstein skal nemlig være byfestutstiller når byen i storkommunen Lillestrøm arrangerer byfest for første gang.
Utstillingen i Galleri Vinkelen er deres første sammen, og begge kunstnerne vil være til stede under åpningen 15. september kl 12.00.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags