Det var flere enn det var plass til som ville høre det populære bluesbandets avskjedskonsert.

Vokalist Stein Idar Stokke startet Solid Comfort i 1998 sammen med bassist Ralph Aasen. Noen år senere ble Ronny Aagren med som bandets gitarist og andre vokalist. De har nå med seg Roar Paulsberg på bass og Børre Arveng på trommer, og spiller hovedsakelig selvkomponert sjelfull blues.

Skiller lag

Solid Comfort har vært veldig populære på Romerike og hos Skedsmo Bluesklubb, men har også spilt mange konserter utenfor Romerike. De leverer ypperlige konserter, og det var derfor naturlig at bandets album måtte bli et live-album. «Solid Comfort–Live» ble lansert på Norsk Bluesunions årsmøte i 2009.

Nå har bandets to vokalister bestemt seg for å skille lag i all vennskapelighet for å fortsette med hvert sitt nye bluesband. Framover får vi nok høre mye både til Ronny Aagren & His Blues Gumbo og Stein Stokke & The Engine». I sistnevnte blir også Arve Lund med. Han var gjesteartist på lørdagens konsert etter å ha vært med i bandet tidligere.

– Vi skilles som gode personlige venner, og kommer sikkert til å spille sammen av og til i framtiden også, sier Stein Idar Stokke og Ronny Aagren.

Ulik musikkstil

– Vi har beveget oss litt forskjellig musikalsk, og nå har vi lyst til å utforske våre musikalske retninger hver for oss, fortsetter Stokke.

– I Stein Stokke & The Engine vil jeg fortsette med egenkomponert stoff, sier Stokke, som har med seg Børre Arveng på trommer, Arve Lund på gitar og Jan Eirik Hallingskog på bass.

– Vi har våre første spillejobber i mars, og når vi har funnet formen vår, så vil jeg forsøke å få med en stryker som spiller blues i bandet. Det ville være spennende.

Ronny Aagren på sin side har hentet navn til sitt nye band fra en matrett. –

– Gumbo står for improvisasjon med røtter i Mississippi-deltaet, New Orleans, Texas og Lillestrøm, og mesteparten av musikken er selvkomponert, forklarer han.

Med seg i Ronny Aagren & His Blues Gumbo har han Alexander Andre Johnsen på tangenter, Roar Paulsberg på bass og Ole-Christian Rydland på trommer.

Blomstrende farvel

På lørdag viste hjemmepublikummet tydelig sin begeistring under bandets avskjedskonsert. Takknemlige fans overleverte blomster, og klokken var langt over oppsatt tid før bandet fikk lov til å gå av scenen.

– Solid Comfort har vært som husband å regne her i Lillestrøm, og jeg overrakte Stein en rose som takk for all musikken de har bidratt med, og som takk for låten til meg, sier Eva Berntsen, som er blitt kjent for sine malerier av bluesartister.

Stein Idar Stokke ble så inspirert av Eva Berntsens malerier at han skrev låten «She Painted The Blues» og tilegnet den til henne.

Publikum ville ikke gi seg, og klokken var langt over oppsatt tid før bandet fikk lov til å gå av scenen.