Maria Toresen kommer fra den lille vestlandsbygda Sandeid med litt over 600 innbyggere. Det var få på hennes alder som drev med musikk i oppveksten, og musikkmiljøet var relativt lite. Men, hennes familie sørget for at hun fikk en hjertelig musikalsk oppvekst. Oppmuntringer, støtte, små bestikkelser og familiejam i stua ut i de sene nattetimer har bidratt til at Maria har satset på en karriere som musiker. På kjøkkenet til bestemor fikk hun fiolinundervisning og senere lærte hun seg selv å spille gitar og piano, og startet å skrive sine første låter i en alder av 12 år. Maria bor nå i Stavanger men henter mye inspirasjon fra oppveksten i Sandeid. Minner fra et barndomsparadis med høye fjell, vakre fjorder og dype skoger har satt sine spor. Hun ga ut debutalbumet ”Birds don ́t tell” i 2015 og dedikerte dette til besteforeldrene sine.

Fra engelsk pop til viser på norsk. Stavangerbaserte Maria Toresen har aldri vært redd for å utforske sjangre, og parallelt med utgivelsen av debutalbumet i 2015 startet Maria å skrive sine første norske låter.

I 2017 vant hun Norsk Viseforum sitt ”Rævspark” stipend. Et vennlig spark bak til noen med stort uforløst potensiale til å spille inn EP og reise på turné. Med over 100 søkere begrunner juryen deres valg med:

«Toresen er allerede en helstøpt artist. Hennes tidligere produksjon viser stor variasjon og mange fasetter i stemmebruk og på turné landet rundt alene med gitaren vil hun kunne levere helstøpte konserter med det mangfoldet og de kontraster som kreves av et kresent

visepublikum.»


Maria Toresen gav, 9. februar i år, ut en EP med tittelen “Alle små ting”.

På “Alle små ting” samarbeider hun med anerkjente musikere som Thomas Dybdahl, Frode Johannesen, Olaug Mundal, Torje Fanebust Ås og Reinhardt Toresen. Alex Bouché har produsert plata i tett samarbeid med Maria. Plata ble spilt inn i studioet Action/Adventure i Stavanger.

Hun er nå på turné, på Øst-og Sørvestlandet  og førstkommende mandag 26.02.18 inviterer Skedsmo Viseklubb til en nær og intim konsertopplevelse med henne, stemmen og gitaren. Det vil også bli en mulighet til å oppleve medlemmer fra Skedsmo Viseklubb opptre. Sted: Kulturpuben i Lillestrøm. Tid: kl 19. Billettpris kr 150,-.

Live:

https://youtu.be/x5KQIXBGD3A

Spotify:

https://open.spotify.com/artist/2wzYrzIHrbBH2B8DVCa8sh

Soundcloud:

https://soundcloud.com/maria-toresen

www.mariatoresen.com