Damekoret Crème Fraîche er 15 år i år! Dette skal feires, tre dager til ende, med showet CRÈMETOPPER i Nannestad kommunehus 24.-26. november. CRÈMETOPPER inneholder utvalgte godbiter gjennom 15 år, samt noe splitter nytt.

Vil du være oss med på feiringen?

Det serveres 3-retters middag med alle rettigheter underveis i showet fredag og lørdag. Jubileumsfeiringen rundes av med en søndagsmatiné.

Hvem er Crème Fraîche?

Damekoret Crème Fraîche består i 2017 av medlemmer fra hele Romerike og ledes av dirigent Ellinor Edlersdotter. Koret har satt seg som mål å beherske de fleste stilarter og har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt med sitt ønske om å gi publikum en konsertopplevelse utenom det vanlige.


Begynnelsen for 15 år siden

Ranveig Hoff headhuntet Ellinor Edlersdotter som dirigent fra Sverige til Nannestad. Deretter fikk hun med seg sangerne Marit Sæther, Eli Thomasgård og Hilde Laache, som gikk til avisen med følgende beskjed: «Vi har dirigent, men vi mangler et kor!» og kalte inn til audition.

Elisabeth Solli Bandlien hadde nettopp flyttet til bygda og var en av de som leste om kor-audition i avisen. Hun hadde lyst til å synge i kor, men syntes prøvesang hørtes veldig skummelt ut! Så møtte hun Ellinor på kulturskolen i forkant, og da ble det ikke skummelt likevel. Elisabeth er en av kormedlemmene som er bidrar med regi.


Ikke bare et kor

For det er ikke bare de musikalske kvalitetene som er viktig i Crème Fraîche. I tillegg til å synge, skal du helst også være god på dans, drama, sy kostymer, snekre kulisser, servere middag og mer. Heldigvis er vi en mangfoldig gruppe som til sammen er gode på dette (eller får øvd på å late som).


Stadig i utvikling

Crème Fraîche ble startet med ambisjoner om å være et allsidig kor på høyt nivå, med mål om å beherske de fleste stilarter. Koret arrangerer ikke bare show, men like gjerne a cappella-konserter i kirken. Ellinor ser utviklingspotensial i menneskene hun møter og bidrar til at vi alltid strekker oss litt lenger, og prøver ut ting vi aldri har gjort før. I 15-års-jubileumshowet CRÈMETOPPER tar vi for eksempel i bruk ny teknologi, som vi ikke har erfaring med fra tidligere.

15-års-jubileumsshow

For et år siden inviterte koret til jazzklubben Birdland 2 kvelder på rad. Nå satser Crème Fraîche på å fylle kommunehuset i Nannestad 3 dager til ende for å feire at koret vårt er 15 år. Vi mener det er viktig med markeringer. Vi er så heldige at vi har et trofast publikum som nær sagt kommer på alt vi gjør, og etterspør: «Når skal dere ha konsert igjen?». Crème Fraîche startet som et kor fra Nannestad, men har i løpet av 15 år fått medlemmer fra hele Romerike. Publikummet vårt har således også blitt større.

Så hvor lenge tør du å vente med å kjøpe billett til CRÈMETOPPER?

Artikkelen er sendt inn av Mariann Holter