Jubileumskonsert med nyskrevet verk

Av
DEL

InnsendtRomerike symfoniorkester fortsetter markeringen av 50-års jubileet med en jubileumkonsert i Lillestrøm kirke 20. oktober.
Konserten innledes med urframførelsen av «Romeriksovertyre», et spennende bestillingsverk av David Stephen Grant.

David Stephen Grant (f. 1988) har en mastergrad i filmmusikkomposisjon fra Norges musikkhøgskole, og ble i 2019 nominert til Amandaprisen for beste originalmusikk med spillefilmen 'Når jeg faller'. David er tidligere medlem i Romerike Symfoniorkester, og det er med stor glede at vi kan presentere et verk komponert spesielt for vårt orkester.

Kveldens solist, Sonoko Miriam Welde (f.1996), vant NRKs «Virtuos» konkurranse og representerte Norge i Eurovisjonens finale i Køln, 2014. Siden den første opptredenen med Bergen Filharmoniske Orkester som niåring, har hun opptrådt en rekke ganger i inn- og utland, deriblant i Japan, USA, Storbritannia, Sveits og Frankrike. Hun har vært solist med blant annet Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester, spilt med Leif Ove Andsnes og samarbeidet med Arve Tellefsen, Ivry Gitlis og Elise Båtnes. På jubileumskonserten spiller hun Fiolinkonsert nr 1 i g-moll, op.26 av Max Bruch.

Programmet ellers byr på to verk for orkesteret: Niels W. Gade: Efterklange af Ossian, op. 1 og Franz Liszt: Les Préludes – symfonisk dikt nr. 3.

Konsert holdes i Lillestrøm kirke søndag 20. oktober kl 1800.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags