Fet Bygdekor feirer sine 40 år med jubileumskonsert

Fet Bygdekor øver til jubileumskonsert

Fet Bygdekor øver til jubileumskonsert Foto:

Av
DEL

InnsendtSøndag 27. oktober kl. 17 feirer Fet Bygdekor sine 40 år med en konsert de virkelig har lagt sjela si i. Det blir et stort spenn av sanger fra ulike musicals. Fra Aladdin til Hair, «A Chorus Line» og mange fler.
Eva Ifrig Johannsson har vært korets tålmodige dirigent siden 2008. Ja for tålmodig må man være når sangere som er vant til å stå stille, må bevege seg rundt på scenen, slippe notearket og til og med synge og bevege seg i harmoni. Da settes dirigenten på prøve.
Silje Maria Johansen er en av solistene på konserten og har hatt ansvar for regien. Med utdannelse fra Bårdar-akademiet og erfaring fra et stort spenn i den musikalske verden, har hun utfordret og inspirert. Bygdekoret har nok utfordret hennes erfaringer både fra Jungelboken på Chateu Neuf, fra vokalisterfaringene i country band og fra koristerfaringene i Stjernekamp.
Patrik Johansson sørger for akkompagnement på piano. Til daglig lektor ved Norges musikkhøgskole. I Fet Bygdekor bidrar han til at alle finner tonen og gir sangene et liv som bare godt og profesjonelt akkompagnement kan få til. Eva og Patrik bor i Sørum så koret har i lang tid forberedt kommunesammenslåingen.
I tillegg til Silje er Adrian Valan og Aksel Mørk med som solister. De har begge allsidig erfaring og har innslag både sammen med koret og alene som solister under konserten.
40 år og framtiden
Fet Bygdekor er en aktiv del av kulturlivet i Fet. Alt fra å synge julen inn, opptre på Lensene til å besøke Pålsetunet omsorgssenter i Fet og ha konserter på Sørvald bo- og behandlingssenter i Sørum. Ja her ligger de også foran kommunesammenslåingen
At jubileumskonserten kommer akkurat når Fet er på vei inn i Lillestrøm kommune er et tankekors. Blir det sentralisering også i kulturlivet eller blir det mer patriotisme og lokal tilhørighet? Kanskje må et bygdekor fornye seg og bli mer attraktivt ut over det lokale? Håpet er at koret skal få litt «Møllers tran» og en vitamininnsprøytning av den nye hverdagen. Allerede 1. februar 2020 er det felleskonsert i kulturhuset i Lillestrøm med krefter fra alle tre kommunene.
Hør Fet Bygdekor i Ridderhallen i Fet på søndag 27. oktober kl. 17:00. Hygg deg som publikum på et lokalt arrangement, der det er kaffe og kaker i pausen som vanlig. Koret ønsker hele Nedre Romerike velkommen. Det er derfra de ønsker sitt publikum i fremtiden, - - - og sangere selvfølgelig.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags