Det er lite som er tilfeldig på Farmen

Deltaker: Allerede i første episode ertet finnmarkingen Line Suomalainen på seg flere av de andre deltakerne. Foto: TV 2

Deltaker: Allerede i første episode ertet finnmarkingen Line Suomalainen på seg flere av de andre deltakerne. Foto: TV 2

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

KommentarDen 13. sesongen av «Farmen» er i gang. Reality-serien er TV2s sikreste tv-kort, og har sørget for stabilt høye seertall og reklamekroner i kassa i en årrekke. At sesongpremieren mandag hadde heller labre seertall bekymrer ikke TV 2-ledelsen. Med god grunn. De vet at mange har satt «Farmen» på serieopptak og kommer til å se hele sesongen. De kommer bare ikke til å se den når den vises på tv.

Tv-titting er ikke hva det en gang var. Stadig færre ser lineær tv (tv i sanntid). Vi foretrekker heller å se tv i opptak eller bruke nettjenester som Netflix og HBO. Da kan vi se det vi vil når det passer oss.

«Farmen» kommer nok til å slå an i år også. Rett og slett fordi det er god tv. Og god tv blir det fordi lite eller ingenting er overlatt til tilfeldighetene. «Farmen» er en gjennomregissert og ultrakommersiell reality der det meste er regissert. Stedet er håndplukket. I år er det sørlandsidyllen Sandvika gård i Kilsund som er «Farmen»-gården. Reklameeffekten er verdt millioner for Arendal og Sørlandet, akkurat som Eidsvoll fikk «Farmen»-effekten da serien ble spilt inn i Gullverket for et par år siden.

Deltakerne er nøye valgt ut. Her finner du den selverklærte «drittkjerringa» fra Finnmark. Hun kommer til å lage masse bråk. Så har vi den mørkeredde læreren fra Hedmark. Han kan vi flire litt av. Ikke minst har vi predikanten fra Kabelvåg. Allerede i første episode kunne vi være at det er duket for rikelig med konflikter mellom deltakerne.

Til og med broderiet på veggen inne i hovedhuset, med påskriften «Jesus elsker dig», er håndplukket. Programleder Gaute Grøtta Grav avslørte at de prøvde tre-fire forskjellige bilder før de fant ut nøyaktig hvilket bilde de skulle ha.

Hva deltakerne har på seg speiler hvem det er som er inne med sponsorpenger, så det er ikke tilfeldig hvilke fjellstøvler eller hvilket superundertøy deltakerne viser seg i på «Farmen».

Så kan du spørre: Hvor mye reality er det da, når alt er så gjennomregissert? Når alt annet er så regissert, hvor mye av intrigene og konfliktene er også planlagt på forhånd og hvor mye er ekte?

Mitt stalltips er at det er regi på det aller meste som skjer på «Farmen». Spørsmålet er om det gjør noe, så lenge det blir god tv av det.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags