– Ja, dette har stått på ønskelista i mange år, sier kulturhusleder og kinosjef Jan Magne Hanstad.

Drømmen blir nå virkeliggjort etter at Amfi Drift tilbød Nes kommune leie av sal der de gamle biblioteklokalene lå.

Consto Eide og deres underleverandører har jobbet i lang tid med dette prosjektet, og resultatet er blitt veldig bra, ifølge kinosjefen.

Briller for enhver smak

– Kinotilbudet vil bli vesentlig utvidet, ikke minst i de travle tidene på høst og vår der storsalen er mye opptatt. Den nye salen vil også egne seg godt til visning av smalere film, foruten at 3D-visninger blir lagt hit, sier han.

Dette er et annet 3D-system enn det Årnes kino har hatt i THX-salen, noe som medfører at du nå vil eie din egen brille. I utvalget har kinoen både barnebriller og voksenbriller, foruten briller som kan klipses på egne briller for dem som bruker det. Designbriller er også en del av tilbudet.

Lyd fra 36 høyttalere

– Men aller mest stolt er vi av det nye lydanlegget som fyller salen med gromlyd fra ikke mindre enn 36 høyttalere. Dolby Atmos, som lydsystemet heter, er det aller heteste på markedet, sier Jan Magne Hanstad.

Med THX- salen i tillegg vil kinoen nå ha et topp-profesjonelt anlegg. Den nye salen blir utstyrt med seter av samme kvalitet og fra samme leverandør som i THX-salen. I tillegg er det anskaffet 4 «klinebenker» på bakerste rad.

Salen vil utelukkende bli brukt til kino på kveldstid, men på dagtid er det mulig å booke den til møter, seminarer og konferanser.

Navn til ny sal

I fjor hadde de en navnekonkurranse der de oppfordret folk til å komme med forslag på navn både på den nye salen og de to eksisterende.

– Mange gode forslag kom inn. Men vi landet på at THX og Storsal er svært godt innarbeidet og velkjent, og at den nye salen i likhet med THX skulle få navn etter dens tekniske kvalifikasjon. Det betyr at den nye salen får navnet Atmos, sier Hanstad.

Filmfestival for alle

Helgen 12. til 14. mai inviteres det til stor filmfest i kulturhuset der det blir vist film i alle saler. Ikke mindre enn 29 forestillinger og 15 titler i mange sjangre; fra familiefilmer og kvalitetsfilmer, til fiction og skrekk. I tillegg til dagens aktuelle filmer vises også noen av fjorårets storfilmer i Atmos-format.

– Premierefilmer står også på plakaten, og vi har også fått førpremiere på «Alien: Covenant», sier en fornøyd kinosjef.