Fifty Shades er tilbake på kinolerretet

EROTISK: Det blir hett i filmen «Fifty Shades Freed»,foto: United international pictures

EROTISK: Det blir hett i filmen «Fifty Shades Freed»,foto: United international pictures

Artikkelen er over 1 år gammel

Fifty Shades er tilbake på kinolerretet. Det samme er Mamma Mia, Star Wars, og dinosaurene i Jurassic World. I tillegg skildres Per Fugellis siste levetid på film. Dette er noe av det kinoåret 2018 har å by på.

DEL

– Dette året ser kjempespennende ut! Vi har allerede solgt over 800 billetter til «Fifty Shades Freed», i tillegg kommer det en ny «Mamma Mia- film», det blir gjensyn med Solan og Ludvig og jeg har også troen på «Skjelvet». Det er veldig mange sterke titler i år, og det ser ut som 2018 blir et godt kinoår, sier senterleder Terje Gangås ved Lillestrøm kino.

Film & Kino skriver i en pressemelding at det karakteristiske for kinoåret 2017 er at de store publikumssuksessene uteble. Det var «Star Wars: The Last Jedi» som toppet listene, og ble sett av 401.636 publikummere på landsbasis. De siste årene har det vært filmer som har trukket 700- 800.000 publikummere når året er omme som har toppet listene.

– «Bølgen» hadde 833.000 besøkende da den ble vist i 2015. Det gir håp for 2018 når det samme teamet som sto bak «Bølgen» nå kommer med «Skjelvet», sier administrerende direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Katastrofefilm og Sci-fi

Det er mange sterke titler å velge mellom på kinolerret i år. Den norske filmen «Skjelvet» er en av dem. Dette er en katastrofefilm som handler om et jordskjelv som finner sted midt i Oslo sentrum. Filmen har premiere i august.

Filmen «Den 12. mann» hadde premiere i romjulen, men fortsetter også å gå en stund til.

– «Den 12. mann» er sett av 233.294 publikummere hittil. Filmen fortsetter inn i 2018. I år kommer det nye Star Wars-filmer, en ny Jurassic World-film og en ny Mamma- Mia film. Sammen med mye annet godt snadder tyder dette på et svært godt kinoår, sier Guttorm Petterson.

I år er det en rekke Sci-fi filmer på kinoprogrammet. Her kan man nevne blant annet «Downsizing», «Maze runner: dødskuren», «Predator», «Ready Player One» som er regissert av Steven Spielberg og «Solo: A Star Wars Story». Sistnevnte har premiere 25. mai, og handler om tiden før Luke Skywalker.

Erotikk og norske filmer

Kinosjef Haakon Drage ved Ullensaker kino ser også fram til dette kinoåret.

– Jeg har generelt store forventninger til årets filmer og da spesielt alle de norske filmene som kommer; «Per Fugelli- siste resept», «Los Brandos», «Detektivbyrå nr. 2- Operasjon mørkemann», «Skjelvet», «Månelyst i Flåklypa», «Mordene i Kongo» og «Norske byggeklosser», sier Drage.

Sistnevnte film er med Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen og Ine Jansen i hovedrollene. Dette er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evnene ikke nødvendigvis matcher ambisjonene. Filmen er spilt inn i Leirsund. Premieredato for denne er 21. februar.

Mange venter nok trolig også på den tredje og avsluttende filmen om Anastastia og Christian i «Fifty Shades Freed», basert på de populære bøkene til E.L. James. Etter et storslagent bryllup lever paret en drømmetilværelse som ektefolk fullt av erotikk og luksus. Men vil det fortsette slik? Filmen har premiere 9. februar.

Regissør Roar Uthaug fra Lørenskog Hollywood-debuterer denne våren med filmen «Tomb Raider» som har premiere 15. mars. Kinosjef Steinar Tveiten på Lørenskog kino synes det er stas at en lørenskoging har regien på en så stor film.

– Dette skal vi markere med en premierefest i Lørenskog, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags