Julemarked med god stemning

Lensenissen viste barna rundt på lensene

Lensenissen viste barna rundt på lensene Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtVeldig mange tok turen til Fetsund lenser og årets julemarked i helga, og julestemning ble det - både med julesang, brente mandler, julenisse, grøt med mandel og mye mer.

Noe for enhver smak

Flere tusen har vært innom julemarkedet lørdag og søndag, og her fant alle noe spennende, enten de var 3 eller 90 år.  Lensenissen vandret rundt og delte ut godterier til barna. Han var også innom smia og viste barna at Lensenissen er en allsidig kar som kan både smi og snekre.  Han ble nok også hvisket ett og annet juleønske i øret. 

Spennende julepresanger og julebakst ble handlet.  - Jeg er kjempefornøyd, forteller Nina Mannerud fra Leirsund. - Jeg har kjøpt både julepresanger og handlet julebakst.

Marianne Hovind hadde vært innom Pernillebua og kjøpt hjemmelagde sjokoladeboller. Da vi traff de to venninnene slappet de av med en kopp kaffe og svele i kafeen til Fet husflidlag i Bestyrerboligen.

Nystekt pinnebrød er godt

Nystekt pinnebrød er godt Foto:

Fornøyde utstillere

De aller fleste utstillerne var svært fornøyd med helgas salg, og har allerede bestilt plass på julemarkedet i 2018. - det er noe med stemningen på lensene. De besøkende er så hyggelige og dermed er det kjempekoselig å stå med stand selv om det er litt ruskevær, forteller en av utstillerne som har tilbragt mange timer utendørs i helga. 

Gråtass på tur

Gråtass på tur Foto:


 

Jul som på 50-tallet

De som tok turen bortom Sootbrakka fikk oppleve litt gammeldags julefeiring. Her ble det sunget gamle julesanger, gang rundt et pyntet juletre som på 50- tallet og høytlesning om Lensenissen. Lenseteateret hadde skrudd tiden tilbake og både små og store gledet seg over underholdningen.

– Det er gøy og arrangere julemarked når vi får så mye positiv respons, sier julemarkedgeneralen på lensene Mette Sundal. - Klart det blir julemarked i 2018 også!

Julefeiring som på 50-tallet i Sootbrakka

Julefeiring som på 50-tallet i Sootbrakka Foto:


 Julegrøt og rød saft servert i Bryggerhuset

Julegrøt og rød saft servert i Bryggerhuset Foto:


 
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags