"Songen som atter tonar"- Romerike vokalensemble synger jula ut

Romerike vokalensemble synger jula ut i Ullensaker kirke.

Romerike vokalensemble synger jula ut i Ullensaker kirke. Foto:

Av
DEL

InnsendtVi har lagt desember bak oss. Måneden med utallige julekonserter - kveld etter kveld med nasjonale og lokale stjerner. 

Romerike vokalensemble var en av de lokale "stjernene" som inviterte til julekonsert i Eidsvoll kirke i desember. Her framførte de et nydelig knippe kjente julesanger - pakket inn i andre klanger enn vi er vant til å høre. Mange fant veien til kjerka denne kvelden.

Nå har du mulighet til å oppleve Vokalensemblet igjen. Nå synger de jula ut og denne gangen legger til turen til Ullensaker kirke.


– Trettende dag jul - altså 6. januar - er i følge tradisjonen dagen som avslutter jula. Derfor synger vi jula ut, forteller dirigent Vegar Sandholt.

– Det er også den dagen da De tre vise menn kom fram til barnet i krybba. Dagen kalles også Hellige tre kongers dag.

Dette er andre gangen koret inviterer til en slik konsert. I fjor sang de jula ut for første gang, da sammen med pianist Wolfgang Plagge.  I følge korets dirigent var dette så hyggelig at de ville invitere til konsert igjen. Denne gangen med en annen musiker. På konserten i desember hadde de med en slagverker som gjest.

– Ja, det er fantastisk hvordan et noe utradisjonelt instrument som vibrafon eller tromme gir en helt annen opplevelse av sanger man trodde man kjente, sier Sandholt.

I Ullensaker kirke møter du Elvin Ingeborgrud Berg fra Hurdal.

– Elvin studerer klassisk slagverk i Stavanger, og han er en ung musiker som det er verdt å lytte til, mener Vegar Sandholt.

– Vi gleder oss til å presentere et allsidig, stemningsfullt og litt overraskende program for publikum. 

Kanskje vi kan konkludere med at jula er ikke over før Romerike vokalensemble har latt siste tone klinge ut?

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags