I julen blir Lillestrøm Metodistkirke totalforvandlet

TV Experience er klare for Christmas Blast

TV Experience er klare for Christmas Blast Foto:

Av
DEL

InnsendtJulen er en høytid med mye tradisjoner og rolige dager, men i Lillestrøm Metodistkirke skal det virkelig skje store ting. Midt i julestria jobber tre gutter allerede med å forvandle Lillestrøm Metodistkirke til et flott konsertlokale. Midt i romjulen, 3. og 4. juledag arrangeres for første gang mini-festivalen "Christmas Blast".

– Christmas Blast er et nyoppstartet prosjekt, som vi håper har livets rett flere år fremover, forteller arrangementsansvarlig Øyvind Gulli (28). 

For mange er julen en høytid som består av mye tradisjoner og familiemiddager, men arrangørene håper at dette kan være et hyggelig avbrekk i romjulen.

– Vi kan garantere god stemning og god musikk, forteller Gulli, mens han viser oss rundt i krikesalen, som er full av lyd, og lys utstyr som skal opp de neste dagene.

– Vi har vel hentet inn utstyr til en verdi av flere hundre tusen kroner totalt, men takket være gode samarbeidspartnere, slipper vi heldigvis å betale for alt. De har fått med seg samarbeidspartnere innenfor lyd, lys og scene, trykking av utstyr og flyers, pizza fra dr. Oetker og gevinster fra "Koss Stereophones".

-Vi skulle gjerne hatt med oss noen flere, forteller Vegard, og fortsetter med at alt eventuelt overskudd skal gis til en veldedig organisasjon.

– Det er ingen personer som skal tjene en krone på dette, slår Øyvind fast.

Frivillighet

Sammen med sine brødre og noen andre frivillige, står de for alt rundt arrangementet, fra opprigg av utstyr, pynting av lokalet, lyd, lys og kafeteria. Alt baserer seg på frivillig innsats og gjøres på fritiden.

– Derfor har vi startet med opprigg allerede nå, vi må utnytte den tiden vi har, forteller Thomas Gulli (21), den yngste av brødrene.

Det er et krevende arbeid, men vi gleder oss til å se resultatet og vise det frem til publikum og artistene.

– Det er alltid spennende å se hvordan publikum reagerer på hvordan vi har gjort det i kirken, sier Vegard Gulli (25).

Det er nemlig ikke første gang at Gulli-brødrene har satt opp utstyr i kirken i forbindelse med julen.

– Vi har gjort tilsvarende i 5-6 år, men i mindre skala. Men vi har hatt lyst til å dra mer nytte av det utstyret vi henter inn, derfor valgte vi å arrangere to konserter. Tidligere har vi bare arrangert en juletrefest 3. juledag, men det er alltid gøy å prøve seg på noe nytt.

Det blir fortsatt juletrefest i god tradisjon, med leker, gang rundt treet, sanger, underholdning, og kanskje besøk av nissen, den blir bare etterfulgt av mer. 

TV Experience

Etter at juletrefesten er ferdig skal det rigges om til konsert, for kl 21.00 3. juledag (27. desember) står TV Experience på scenen og skal sørge for at det blir fengende, dansbar musikk og høy energi. Bandet holdt godt over hundre konserter før de rundet 20 år. Fra bandets spede begynnelse, i en kirke i Stavanger i 2004, fram til nå har TV Experience vokst seg bredere som band, men fremdeles med massevis av energi for hver eneste konsert.

De har spilt på de største kristne festivalene i Norge, Sverige og Danmark og er for tiden underveis med lansering av ny musikk. Noe av denne musikken vil de spille på konserten i Lillestrøm Metodistkirke, samt noen juleoveraskelser. 

Maria Solheim

Allerede dagen etter står en ny konsert for tur. Kl 18.00, 4. juledag (28. desember) står Maria Solheim på scenen. Maria Solheim er kanskje for mange kjent fra da hun sang på rådhusplassen i forbindelse med rosetoget etter 22. juli. Maria Solheim er en Nord-Norsk singer-songwriter bosatt i Vestfold. Hun vokste opp i Vesterålen, Nordland, og ble som tidlig tenåring med i skrivesirkelen ”Slipp Språket løs” ledet av blant andre Lars Saabye Christensen. Da Maria var 14 år begynte hun å skrive musikk. Hun ble oppdaget av Bengt Egil Hanssen (Kari Bremnes faste pianist) som 15 åring, fikk platekontrakt med Kirkelig Kulturverksted som 17 åring, og har gitt ut 5 soloalbum fra 2001 til 2012. I tillegg har hun figurert som gjesteartist på plater til bl.a. Minor Mayority, Folk og Røvere, Silver, Benea Reach og Kronprinsesse Mette Marits salmeabum ”Sorgen og Gleden”.

Hun har vært låtskriver for NRK super, og fast gjesteskribent for Vårt Land gjennom 7 år. Hun var også en av artistene som ble spurt om å opptre på prinsesse Ingrid Alexandras dåp i 2004.For tiden spiller hun akustiske Livesett med Mari Sandvær Kreken (mandolin) og Tor Egil Kreken (Bass og Banjo). I Mars 2014 reiste trioen på en 3 ukers turné til Tyskland, Sveits og Luxembourg i anledning Europeisk plateslipp av hennes siste plate. I tillegg til aktiv konsertvirksomhet i både Tyskland og Norge jobber Maria for øyeblikket med nye plateprosjekter, både med tanke på innland og utland.

Maria kommer med gode visesanger, noen helt nye låter og ikke minst noen gode gamle juleklassikere. 

Gleder seg

– Vi gleder oss veldig til å få på plass alt og med disse artistene kan vi garantere god musikk og den gode stemningen må publikum være med på å skape. Vi er veldig fornøyde med de artistene vi har fått til å komme, og jeg har tro på at dette er noe vi kommer til å gjenta, forteller Øyvind.

Det gjenstår noen dager og kvelder før alt er på plass, og ettersom kirken skal ha julegudstjeneste på julaften, kan kun deler av utstyret settes på plass, mens resten må vente til 1. juledag. Bra blir det, det har vi tro på!

Ta med venner og familie på konsert! Mer info kan du lese på arrangementets hjemmeside: www.christmasblast.com 

Maria Solheim kommer til Lillestrøm 28. desember kl 18.00

Maria Solheim kommer til Lillestrøm 28. desember kl 18.00 Foto:

Arrangementsansvarlig Øyvind Gulli

Arrangementsansvarlig Øyvind Gulli Foto:


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags