Julekonserten "I denne søte juletid"

Julekrybben i Lillestrøm kirke

Julekrybben i Lillestrøm kirke Foto:

Av
DEL

InnsendtFredag 22. desember kl. 20.00 arrangerer Lillestrøm menighet for 8. år på rad en konsert tett innpå julen, med garantert julestemning, vakker musikk, fremragende solister, et av distriktets beste kor og et kammerorkester sammensatt av profesjonelle musikere. Blant instrumentene finner vi bl.a. fløyte obo og harpe !

Skedsmo kammerkor deltar under sin dirigent Gjermund Bjørklund.

Og i år byr vi på 2 solister av ypperste klasse: Helene Wold og Mathias Gillebo.

På programmet står Arne Dagsviks julekantate ”I denne søte juletid”. I denne vakre musikken kommer vi tett inn på det som skjedde i stallen den første julen.

I tillegg til kantaten blir det en avdeling med julesanger ved koret og de 2 solistene. Her byr vi på både O helga natt og andre kjente sanger

Konserten arrangeres med støtte fra Norges korforbund, Norsk kulturråd og Skedsmo kommune.

Ta fri en liten stund fra juleforberedelsene for å nyte vakker musikk i Lillestrøm kirke. Garantert julestemning !

Sopran Helene Wold vil være kjent for mange av leserne som Lillestrøms ”egne sangfugl”. Hun reiste til London som 19-åring for å studere ved Guildhall School of Music and Drama og National Opera Studio. Etter endt utdannelse har hun vært solist ved en rekke operahus, blant annet ved Den Norske Opera og Glyndebourne Festival Opera i England. Ved siden av å være operasanger blir hun ofte benyttet til oratorier, tidligmusikk, samtidsmusikk og også som skuespiller.

Sammen med Vegard Lund (tidlige gitarer) vant hun allerede i 1992 The Portallion Chamber Music Prize, i London. Hun har blant annet hatt romansekonserter på Troldhaugen, Den Gamle Logen (Norge), Purcell Room, Queen Elisabeth Hall og Wigmore Hall (England). Hun har også turnert i Japan, Sør Afrika og i store deler av Europa. Helene har sunget med Norges ledende symfoniorkestre, og har jobbet med forskjellige produksjoner for Den kulturelle Skolesekken.

Mathias Gillebo regnes blant våre beste tenorer og har utdannelse fra Norges musikkhøgskole i 2008 og Operahøgskolen i Oslo. I tillegg har han skrevet en masteravhandling i teologi om forholdet mellom musikkutøvelse og religionsfilosofi.

Han er en etterspurt solist både innenfor kirkemusikk og opera til verker av Monteverdi, Bach og Händel, via Mendelssohn, Rossini, Donizetti og Puccini til helt nyskrevet musikk. Han engasjeres jevnlig til oratorier, pasjoner og messer med ledende dirigenter og orkestre, og brukes ofte som Bach-evangelist. Han har vært solist ved bl.a. Risør Kammermusikkfest, Ultimafestivalen, Nordland Musikkfestuke, Fartein Valen-festivalen, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Oslo Operafestival.

Mathias Gillebo

Mathias Gillebo Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags