Gå til sidens hovedinnhold

NRK søker hus til tv-serie

Artikkelen er over 4 år gammel

John Carew har fått en hovedrolle i tv-serien «Hjemmebane». Nå leter NRK Drama etter en bolig på Romerike til innspillingen.

– NRK er på jakt etter en stor leilighet eller et hus der noen av scenene skal spilles inn. Hvis dette er av interesse, ta gjerne kontakt med oss. Vi betaler leie, sier Hanne Waage Imset, produksjonsleder i NRK Drama

Scenene skal tas til serien «Hjemmebane» der John Carew spiller mot Ane Dahl Torp.

– Dette er en serie som skal på lufta i 2018, sier Imset.

Innspillingen starter til våren og er en co-produksjon med produksjonsselskapet Motlys.

Les også

Familieeid firma slått konkurs: 24 ansatte sagt opp

Skal ligne Trondheim

Linjeprodusent til serien, Magnus Ramsdalen, har noen konkrete ønsker for bopelen.

– Den skal liksom ligge i Trondheim, der disse scenene i serien egentlig finner sted, sier Ramsdalen til Romerikes Blad.

– Det betyr at vi ikke kan ha utsikt over noe ikke-trøndersk, som for eksempel Strømmen storsenter eller noe slikt.

– Men det er mange steder på Romerike som har flott utsikt, som om de lå oppe i Byåsen i Trondheim. Kan det være noe?

– Ja, ikke sant, noe sånt kan passe fint, absolutt.

Serien skal spilles inn fra våren av og fram til høsten. Men så lenge trenger ikke NRK Drama leiligheten eller huset.

– Disse scenene skal kun være med i starten på serien. Så vi snakker om en relativt kort periode, uten at jeg kan være noe mer konkret om det nå, sier Magnus Ramsdalen.

Les også

Fikk strømsjokk med ny måler

Spiller nesten seg selv

«Hjemmebane» har et budsjett på 70 millioner kroner og er planlagt sendt fra januar neste år.

Ane Dahl Torp spiller rollen som Norges første kvinnelige trener for et eliteserielag, Helena Mikkelsen. Carew er fotballspilleren med internasjonal karriere bak seg, en spiller som ønsker å avslutte karrieren hjemme i Norge.

Har tro på Carew

Serieforfatter Johan Fasting er imponert over den tidligere fotballspillerens skuespilleregenskaper. Carew fikk mye kritikk for sin forrige film, «Høvdinger», men Fasting har tro på Carew som skuespiller.

– Vi trengte en som har erfaring fra fotball på toppnivå og som var troverdig som fotballspiller. Det vet vi allerede at John Carew er, og etter flere prøvespillinger har han vist en fantastisk prestasjon som skuespiller også. Carew har en veldig bra fysisk tilstedeværelse, og det er en viktig egenskap å ha som skuespiller, sier Fasting til NRK.

Ane Dahl Torp gleder seg til å gjøre rollen som fotballtrener, og synes «Hjemmebane» er et spennende prosjekt.

– Fotballverden er en stor verden jeg må inn å gjøre meg kjent i, så dette blir spennende. Og det blir så klart veldig gøy å jobbe med John, sier Torp til nrk.no.

Første kvinnelige trener

I serien følger vi Torp og det fiktive fotballaget Varg, som får Norges aller første kvinnelige hovedtrener i eliteserien.

– I Frankrike har det skjedd at en kvinne har tatt over et mannlig fotballag i førstedivisjon, og det er også diskusjon om det i Norge. Så dette er absolutt noe som kunne skjedd i virkeligheten, sier Fasting til nrk.no.

Serieskaperne har tro på at serien treffer et større publikum enn bare dem som er interessert i fotball.

– En historie om en kvinnelig fotballtrener handler om mye mer enn bare det å være trener. Det at serien handler om en kvinne som går inn i et mannsdominert yrke, gjør at flere kan kjenne seg igjen i utfordringene hun møter, mener Fasting.

Her kan du ta kontakt:

line@linelocation.no

nil@monky.no

Kommentarer til denne saken