En trykkekonduktør tar sats

SVEVENDE: Motivene og tilnærmingen til det visuelle uttrykk kan sies å være svevende, men Øyvind Mo Larsen inviterer like fullt til utstilling lørdag 16. mars.

SVEVENDE: Motivene og tilnærmingen til det visuelle uttrykk kan sies å være svevende, men Øyvind Mo Larsen inviterer like fullt til utstilling lørdag 16. mars. Foto:

Av
DEL

InnsendtNye håndlagde trykk skal møte veggen igjen når Øyvind Mo Larsen inviterer til utstillingen «20 år på villspor». Årgangsmusikk fra Ullensakers beste bevarte hemmelighet blir det også.

Det er gått to år siden forrige gang han – med en rar klump i halsen – stilte ut egne trykk.

- Du kan si at dette er dustete på følgende måte: jeg går fra diverse trykkfeil i avisa til mine egne og gjennomtenkte trykkfeil på vegg, sier Mo Larsen, i det daglige skrivende ansvarlig i byavisa Jessheimpuls.

- Hva er det du holder på med?

- Det er fortsatt linotrykk laget med kjevle og en gammel sølvskje etter mormoren min som er arbeidsverktøy. Enkle metoder. Jeg gjør det så enkelt som mulig. Enkelt og greit, håper jeg»

- Motivasjonen?

- Noe av dette handler om å få til noe ved egen hjelp. Jeg har både gruvearbeider- og møbelsnekker-gener i blodet, og dette er kanskje min måte å få til noe synlig?.»

«Det er kanskje så enkelt som at det å kunne sitte og jobbe med sakte ting blir en liten livbøye, Det er et godt avbrekk der jeg får huet til å tenke på alt annet enn mat, drikke og neste avdrag på lånet?

- Er det kunst?

- Vet ikke, men jeg vet ikke helt hvordan man definerer kunst. Det er i hvert fall visuelle avtrykk jeg har jobbet fram sjøl. Og bildene tåler å bli hengt på en vegg. Men det er jo tilfelle med veggklokker, gryter og kjeler også...

- Utstillingen heter «20 år på villspor»?

- Jeg hinter til at det er 20 år siden jeg spilte inn min første demo i et innspillingsstudio, og det ene har tatt det andre i form av å spille i band eller drive med trykk og sånne ting. Det er fortsatt like moro for meg og få andre.»

«Mulig det handler om å slippe å tenke på hvor skoen egentlig trykker...»

GJENFERD: The Men They Couldn't Shave står på scenen for første gang på fem år.

GJENFERD: The Men They Couldn't Shave står på scenen for første gang på fem år. Foto:

- Og så børster dere støvet av et gammelt band?

- The Men They Couldn’t Shave hadde en viss kultstatus i det beinharde præriemiljøet på Kløfta, og vi fikk litt fot igjen da vårt nye orkester begynte å varme opp med noen av de gamle sangene. Så da benytter vi anledningen til å lufte det gamle beistet etter fem år samtidig som jeg har utstillinga mi.

- Og det låter kjeller av bandet selv om vi øver på et loft.

- Hva er forventningene til utstilling og konsert?

- Jeg håper det dukker opp litt folk som har lyst til å titte. Og så handler det litt om å bidra til litt liv og røre i denne vesle og fine byen vår. Byen trenger hele tida puls.

- Egentlig så gleder jeg meg aller mest til å se alle bildene henge sammen i samme rom som ett uttrykk. Og ved å stille ut egne bilder kan jeg med rette titulere meg som trykkekonduktør» for en dag.

Fakta

•Utstilling av håndlagde linotrykk av Øyvind Mo Larsen

•Konsert med The Men They Couldn’t Shave

•Kulturbanken på Jessheim lørdag 16. mars

•Klokkeslett: Utstilling 15.00, konsert 21.00 samme sted

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags