Den enfoldige morderen - med Teater Innlandet

ENKEL SJEL: Tom Styve som Sven i «Den enfoldige morderen».

ENKEL SJEL: Tom Styve som Sven i «Den enfoldige morderen». Foto:

Av
DEL

InnsendtULLENSAKER KULTURHUS
SØNDAG 3. NOVEMBER KL. 19.00
Teater Innlandet på turné.

En vakker fortelling om ondskap sies om denne episke og storslåtte fortellingen fra 30-tallets beintøffe levekår. Vi er på landsbygda i Skåne, nazismen er i frammarsj, og for de som er nederst på rangstigen er livet en kamp for tilværelsen. Til tross for all motgang har stykkets hovedperson, Sven, drømmer - og håp. Men håpet blir til slutt til hat.

ven er «annerledes» og blir kalt idioten. Han blir tråkket på og hundset med av den hensynsløse godseieren Höglund. For Svens søster, Vera, gir det å innynde seg hos Höglund og hans likesinnede, muligheter og håp om et bedre liv.

Filmen «Den enfaldige mördaren» fra 1982 var skuespiller Stellan Skarsgårds store gjennombrudd. Teater Innlandet gir nå liv til denne episke og storslåtte fortellingen. Med på laget er Petter Næss, Oscar-nominert og Gullruten-vinnende regissør, og prisbelønt musikkpioner Nils Petter Molvær. Vi lover en forestilling som vil berøre og engasjer.

På scenen: Tom Styve, Robert Skjærstad, Eline Øverby, Matilde Solbakken, Johannes Blåsternes, Terje Ranes, Morten Rudå, Marit Synnøve Berg, Peder Opstad og John Nyutstumo.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags