Mattradisjoner i Sentrum – ny matfestival på Jessheim

Gleder seg til matfestival! Fra v: Christine Haakstad (Ullensaker kommune), Anne-Lise Lund (Ullensaker bygdekvinnelag) og Rita Fjeld Hovden (Ullensaker Frivilligsentral).

Gleder seg til matfestival! Fra v: Christine Haakstad (Ullensaker kommune), Anne-Lise Lund (Ullensaker bygdekvinnelag) og Rita Fjeld Hovden (Ullensaker Frivilligsentral). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtLørdag 7. september arrangeres for første gang matfestivalen "Mattradisjoner i Sentrum" ved Frivillighetens hus på Jessheim. Tanken er å vise frem både gamle tilberedningsmetoder og tradisjoner med en ny og spennende vri. Festivalen er et samarbeid mellom Ullensaker Frivilligsentral og kulturenheten i Ullensaker kommune.

Mattradisjoner i Sentrum

Frivilligsentralen og kulturenheten oppfordrer alle til å få med seg matfestivalen. Det vil være stands med smaksprøver og salg av mat- og drikkeprodukter, og publikum vil også få med seg oppskrifter og nyttige tips hjem.

Temamessig spenner festivalen fra det helt tradisjonelle, som lefsebakst og byggrynssuppe, til nye og spennende måter å tilberede naturens goder på. I gamle dager var folk flinke til å utnytte naturens ressurser til det fulle og til ikke å kaste mat. Sylting, safting og kreativ bruk av restemat for å hindre matsvinn vil derfor også være blant temaene. Dette har røtter i gamle tradisjoner og er dessuten viktig i et miljøperspektiv.

Flere deltakere har allerede meldt seg, deriblant Bygdekvinnelaget, men det er plass til enda flere! Har du lyst til å være med kan du melde din interesse til kulturenheten.

En del av Kulturminnedagene

Matfestivalen er en del av Kulturminnedagene, som markeres over hele Europa hvert år i september. Kulturminnedagene er Europas største felles kulturbegivenhet, der kulturminner og kulturarv vises fram for millioner av mennesker i mer enn 50 land. Formålet er å tilgjengeliggjøre og bidra til å skape forståelse og interesse for kulturarven.

Årets tema for Kulturminnedagene er fremtidens kulturarv. Temaet oppfordrer til å stille spørsmål ved hva som definerer vår identitet i dag og i fremtiden, og hva vi skal ta vare på i årene som kommer. Tematikken drar også linjer mellom kulturarv og klima. Matfestivalen med sitt fokus på både ivaretakelse og videreutvikling av mattradisjoner passer godt inn årets Kulturminnedager.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags