Wolfgang Plagge til Ullensaker kirke

Av
DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Når er egentlig jula slutt?

Mange vil mene at det er sjette januar. I følge tradisjonen er det denne dagen, også kalt «Hellige tre kongers dag» som avslutter høytiden.

– Nettopp derfor er det ekstra flott å kunne innby til konserten «Jubilate – etterklang av jul» nettopp denne dagen, sier musikalsk leder for Romerike vokalensemble, Vegar Sandholt.

Romerike vokalensemble er ikke alene på denne konserten. Det har med seg ingen ringere enn pianisten Wolfgang Plagge. Han ble kjent langt utover landets grenser allerede som gutt for sitt ekstraordinære pianotalent. Som 12-åring debuterte han i Universitetets aula, og siden den gang har han hatt en aktiv karriere som utøvende pianist. Plagge er også en anerkjent komponist og foredragsholder. Kanskje husker du han fra NRK serien «Landeplage» der han kommenterte pop-musikk utfra sitt musikkfaglige ståsted. I tillegg til å være aktiv som komponist er Plagge professor ved Norges musikkhøgskole.

I 2005 ga han ut albumet «Julevariasjoner» - en samling refleksjoner for piano over kjente julemelodier. Vegar Sandholt lover et utdrag av disse på konserten, og legger til at koret synes det er veldig spennende å samarbeide med den kjente og allsidige pianisten.

Romerike vokalensemble har base på Øvre Romerike og framfører hovedsakelig musikk for kirkerommet, og som liker musikalske utfordringer, i følge deres dirigent. Koret bidrar med noe av sitt program, blant annet musikk av Mozart, Britten, Rachmaninov og Bruckner. Her vil du også høre korets egne solister.

Det er første gang vi arrangerer en konsert for å synge jula ut, sier Vegar Sandholt, og vi inviterer til en kveldsstund der man kan sitte i ro i etterklangen av julemelodiene. Det er vel for sent å jakte på julestemningen, men kanskje er det tid for å reflektere over jula som ligger bak oss?

Konserten i Ullensaker kirke begynner kl. 20.00 og billetter fås ved inngangen.

Artikkelen er sendt inn av Romerike vokalensemble

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags