Gå til sidens hovedinnhold

Else hjem til sentrum

Else Kåss Furuseth kommer til RB Live i Kulturbanken Kreti & Pleti

Artikkelen er over 5 år gammel

Else Kåss Furuseth (36) lander hjemme på Jessheim for – blant annet – å snakke om hjemstedet sitt. Se livesendingen her fra klokken 14.00!

Else Kåss Furuseth stiller til samtale med Romerikes Blads Øyvind Mo Larsen under parolen «RB Live» i Kulturbanken Kreti & Pleti fra klokka 14 lørdag. Arrangementet er gratis, og det er ventet mye folk når Else kommer hjem.

Kan du ikke møte opp, så kan du se hele seansen på rb.no direkte!

Kåss Furuseth har nettopp satt punktum for fem år med forestillingen «Kondolerer», som er Elses egen historie om å miste både sin mor og bror i selvmord. Forestillingen er sett av 62.000 publikummere i løpet av de 250 forestillingene siden premieren for fem år siden, Punktum ble satt på NRK1 i beste sendetid 2. påskedag.

Elses Jessheim

– Vi kommer helt sikkert inn på både tv-tilværelsen og det å reise rundt med forestillingen «Kondolerer». Men jeg har lyst til å ta utgangspunkt i Jessheim og hvordan den ferske byen vår (bystatus i 2011, red.anm.) er en del av henne–og i så fall hvordan, sier Øyvind Mo Larsen, som tidligere har gjennomført «pratebad» med blant andre Harald Espelund da han gikk av som ordfører og Thomas Enger, krimforfatteren fra Jessheim som har hatt suksess med sin serie om Henning Juul.

– Hva vil du og Romerikes Blad oppnå med «RB Live»?

– Mitt håp er at avisen min kan bidra til kulturelt innhold i Kulturbanken, og jeg håper at intervjuene med publikum til stede kan bidra til at vi kommer litt tettere på eller får en litt annerledes tilnærming til folkene jeg intervjuer, sier Mo Larsen.

Else Kåss Furuseth selv synes det er hyggelig å bli invitert hjem til Jessheim.

Arven etter Diaz

– Jeg er spent på hvordan hennes Jessheim er og om hennes patriotiske fane fortsatt er høyt hevet, sier Mo Larsen.

– Hun ble jo tross alt introdusert slik i det første intervjuet Romerikes Blad hadde med henne i 2006: «Etter at Diaz nylig la opp, har Jessheim fått en ny stemme som hele Norge kan høre–fra Trondheim.»

Den gang var Kåss Furuseth på radio. 10 år senere har hun vært med på mer enn mange får til i løpet av et langt arbeidsliv.

Og det stopper ikke der. Nå er hun aktuell med ny sesong av «Det er lov å være blid» på TV 2.

– Jeg er glad for at hun har tid til å svinge innom Jessheim og «RB Live», sier Mo Larsen.

 

Kommentarer til denne saken