Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe flyktninger i Libanon

Artikkelen er over 3 år gammel

Tredjeklasseelevene på musikklinja på Jessheim videregående har laget en cd hvor de har gjort alt selv. Overskuddet av cd-en skal gå til musikkinstrumenter til flyktninger i Libanon.

– Jeg er veldig stolt over hva disse elevene har fått til. De har jobbet hardt og har vært veldig involverte i prosessen, sier musikklærer Petter Barg på Jessheim videregående skole.

Torsdag 8. mars lanseres cd-en «Daydream» som tredjeklasseelevene ved Jessheim videregående har laget. Elevene har selv skrevet låtene, spilt dem inn, mixet og mastret, hatt ansvar for design, det tekniske, økonomi og PR. Det er en tradisjon ved Jessheim videregående skole at avgangselevene lager en egen cd, dette er et av de største prosjektene de gjør siste skoleår. Tidligere har de samarbeidet med Romerike folkehøgskole, men i år har skolen fått nye lokaler og da har prosessen vært litt annerledes.

– Nå har elevene tilgang på studio på skolen med toppmoderne utstyr. De kan bruke studio når de vil. Dette gjør at elevene får enda større mulighet til medvirkning og lærerne kan også hjelpe til i større grad enn tidligere, sier Barg.

– Å drømme seg bort i musikken

Det 16 elever som sammen har laget cd-en som består av 10 spor.

Datteren til Katrine Moholt, Evelina Harstad Moholt er en av elevene i klassen. Hun har blant annet hatt ansvaret for PR.

– Det stor sjangerbredde på denne cd-en. Men vi har hatt en felles arbeidstittel og det er å drømme seg bort i musikken. Det er derfor vi har kalt cd-en «Daydream». Jeg synes klassen har vært flinke til å samarbeide og gi hverandre konstruktiv kritikk, sier hun.

Erika Steinholt har hatt ansvaret for økonomigruppa hvor de selv har hentet inn prisoverslag over hva det koster å gi ut et album, samt at det er hun som har oversikt over hvor mange cd-er de har solgt til en hver tid. Hun forteller at overskuddet av cd-en skal gå til Beit Atfal Assomoud-senteret i Libanon som betyr«De stolte barnas hus», en organisasjon som jobber for økt tilbud, yrkesopplæring, barnehage, og musikk, dans og drama aktiviteter til unge flyktninger i Libanon.

– Dette er organisasjon som flere tidligere klasser ved skolen har gitt penger til. Flere elever har vært og besøkt dem, og vi vet akkurat hva pengene går til. I mai kommer det noen av elevene fra Libanon på besøk til oss, forteller hun.

Ifølge Petter Barg har overskuddet tidligere år ligget på rundt 25.000 kroner.

Fysisk format

Selv i en tid hvor cden er på vei ut, og digitale flater overtar, så er elevene i klassen klare på at de helt klart ville gi ut en cd i fysisk format.

– For det første er det mye lettere for oss å selge et produkt i fysisk format. Det er også veldig fint for oss å ha en cd-utgivelse å vise til senere. En cd er mye mer personlig enn digitale filer, sier Steinholt.

Resten av klassen er også helt enig i dette utsagnet.

Relasekonserten er i skolens aula, torsdag 8. mars, klokka 18.30.

Kommentarer til denne saken