Gå til sidens hovedinnhold

Bringer britiske nyheter

To romerikinger satser på nytt nettsted

Artikkelen er over 3 år gammel

Trine Andersen og Øivind Bratberg har hatt på seg britiske briller i mange år. Nå satser de på et nettsted med britiske nyheter.

Trine Andersen har jobbet som journalist siden 1979. Siden 1. januar har hun også vært redaktør for en ny nettside om britisk politikk, samfunnsliv og kultur.

– Jeg har fulgt britisk politikk og kultur tett i flere tiår, og jobbet som stringer for NTB i London fra 2000-2003, forteller Andersen, som til daglig er journalist i NTB og bosatt i Lørenskog.

Fikk med seg eksperter

Da hun fikk ideen om nettsiden www.britiskpolitikk.no, visste hun akkurat hvem hun ville ha med seg.

– Jeg visste at jeg måtte ha med meg gode fagfolk, og var så heldig at jeg fikk med meg de to beste, sier Andersen, og ser bort på ræling og førstelektor Øivind Bratberg ved Universitetet i Oslo. Den siste på laget er Jan Erik Mustad, førstelektor i britiske og amerikanske studier ved Universitetet i Agder.

I tillegg er tidligere NRK-korrespondent Annette Groth fast bidragsyter.

Ikke bare politikk

Nettstedet tar ikke bare for seg politikk.

– Det skal også bringe nyheter og bakgrunn fra andre sider av britisk samfunnsliv og kultur. Nettsiden har blant annet en fast kulturspalte, forteller Andersen.

Jeg har fulgt britisk politikk og kultur tett i flere tiår.

Trine Andersen Gründer og journalist

 

Men selv om hun har fått flere eksperter med seg på laget, er ikke nettstedet for eksperter.

– Den er for folk som vil holde seg oppdatert om det som skjer på den andre siden av Nordsjøen, sier NTB-journalisten, som nylig har tatt sluttpakke.

– Jeg jobber i NTB ut året, deretter kan jeg bruke mer tid på å utvikle nettstedet. Inntil da blir det mange lange dager, men dette var et prosjekt jeg ikke turte å utsette, i tilfelle noen andre kom på den samme ideen, sier Andersen.

150.000 i støtte

Prosjektet har fått 150.000 kroner i større av Fritt Ord.

– Denne støtten gjør det blant annet mulig for oss å reise og lage reportasjer fra steder og hendelser vi skriver om. Midlene var avgjørende for at vi kunne realisere prosjektet, sier Andersen.

Øivind Bratberg tror det er behov for at noen bearbeider og filtrerer det som skjer i Storbritannia.

– Det er så mye som skjer der at det er lett å miste tråden, og jeg har inntrykk av at interessen er kjempestor, det er noe storslått over det britiske, og så har det jo et element av teater i seg, sier han.

– En heksegryte

Etter brexit, da Storbritannia etter en folkeavstemning besluttet å melde seg ut av EU, beskriver han situasjonen som kaotisk.

– Det er en heksegryte, uoversiktlig og til tider vanskelig å forstå. Det står store ting på spill, sier Bratberg.

I tillegg til nettsiden har trekløveret av redaktører på siden også en side på Facebook.

– Her legger vi ut daglige nyheter, gjerne litt kortere oppdateringer. Et av målene er å bli en god leverandør til presse, lærere og studenter, sier Andersen.

Midt i februar, halvannen måned etter oppstarten, har de nøyaktig 621 følgere.

– Det syns vi egentlig ikke er så verst! Vi kan nok aldri leve av dette, men håper det vi gjør vil bidra til å skape større interesse og bedre forståelse for både britisk politikk og andre deler av samfunnslivet, sier Andersen.

Kommentarer til denne saken