– MGP har åpnet en del dører

Gir ut ep: Ingrid Berg Mehus fra Jessheim gir ut EP med seks spor på onsdag, inkludert MGP-låten «Feel». foto: Tom Gustavsen

Gir ut ep: Ingrid Berg Mehus fra Jessheim gir ut EP med seks spor på onsdag, inkludert MGP-låten «Feel». foto: Tom Gustavsen

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter MGP-finalen har Ingrid Berg Mehus brukt tid på å stake ut den musikalske kursen videre. Det har resultert i en EP.

DEL

Før Ingrid Berg Mehus fra Jessheim deltok i MGP-finalen i begynnelsen av mars, var hun mest kjent for å være «fairytalen» som eksen Alexander Rybak sang om i den internasjonale finalen i 2009.

Nå er hun mer enn klar for å stå på egne bein.

– Etter MGP-finalen i Spektrum brukte jeg en uke på å ta det helt rolig. Jeg var litt utladet. Da uka var over var jeg i gang igjen og har jobbet mye for å finne en ny musikalsk retning, sier 31-åringen fra Jessheim, men som nå bor i Oslo.

17. mai-konsert

På onsdag denne uka kan vi høre resultatet av den nye musikkretningen Berg Mehus har tatt. Nemlig i form en EP med seks låter. Den blir blant annet tilgjengelig på Spotify og iTunes.

– Låtene har jeg laget sammen med Bjørnar Hopland og Anthony Modebe, de samme som jeg samarbeidet med på MGP-låten.

I tillegg til EP-en har Berg Mehus store planer for 2019.

– MGP har åpnet noen dører når det gjelder nye bekjentskaper, noe som er viktig i denne bransjen. Jeg har booket en del spillejobber mot sommeren, og en av dem er å spille på hjemmebane 17. mai. Da blir det konsert foran rådhuset på Jessheim med folketoner og jazz.

Feletur til USA

Fiolinisten jobber med mange musikksjangere. Akkurat nå har hun både Bach og blues på notestativet når hun øver. Konserten på Jessheim blir «nok et nytt prosjekt», som hun selv sier det. Det er fordi Berg Mehus hele tiden ønsker å utvikle seg musikalsk. Hun er opptatt av å utforske musikk samt spille og synge så mye som mulig. Det får hun blant annet sjansen til da hun reiser til USA til sommeren.

– Da blir det enda mer fele sammen med en fantastisk amerikansk jazzfiolinist. Det gleder jeg meg til. Du kan si jeg lever av – eller for musikken nå. Den bruker jeg til å glede andre og gi folk gode opplevelser gjennom musikken, sier hun.

Selv om hun har brukt tid på å stake ut en ny musikalsk retning, og den nye EP-en er annerledes enn den hun ga ut sammen med forfatter Thomas Enger i 2018, er hun klar på at alt er i bevegelse.

– Jeg lar musikken og livet bestemme.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags